Jótékonysági Fábián Juli-emlékkoncert lesz a Budapest Parkban

buliajánló
2018 február 26., 11:31
comments 15

Fábián Juli emlékére rendeznek koncertet május 6-án a Budapest Parkban. A tavaly decemberben tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő előtt egykori zenésztársai és barátai róják le tiszteletüket és elevenítik fel Fábián Juli sokszínű munkásságát.

Fábián Juli
photo_camera Fábián Juli

A koncert programja Fábián Juli életpályáját követi végig azokon a dalokon keresztül, amiket írt és rögzített, azon zenészek-énekesek tolmácsolásában, akikkel a legtöbbet lépett fel, és a legszorosabb baráti viszonyt ápolta.

Az emlékkoncert bevételét jótékony célra fordítják a szervezők, a jegyek eladásából befolyó pénz az újonnan létrehozott Fábián Juli Alapítvány számlájára kerül. Az alapítvány célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni, alkotni, dolgozni.

Fábián Juli december 16-án, 37 évesen hunyt el rákbetegségben. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. Fábián Juli a dzsessz és a pop műfajában több sikeres zenekarnak is tagja volt: szerepelt az Erik Sumo Bandben, a Barabás Lőrinc Eklektricben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel, Sárik Péter zongoristával és Zoohackerrel is.

link Forrás

Tervezett program

  • 19:00: Gyárfás István Trió és vendégei (közreműködik Berki Tamás és Molnár Enikő)
  • 19:45: Random Trip (közreműködik MC Kemon, Wolfie, Vitáris Iván, Judie Jay, Tátrai Tibor és Dés László)
  • 21:00: Fábián Juli & Zoohacker zenekara vendégszólistákkal (közreműködik Bata István, Delov Jávor, Gábor Andor, Palásti Kovács Zoltán Zoohacker, Premecz Mátyás és Udvarhelyi Gábor)

Vendégszólisták: Palya Bea, Sena Dagadu, Tóth Vera, Wolf Kati, Micheller Myrtill, Jónás Vera, Mező Misi, a brit Carl Avory és az amerikai Big John Whitfield, illetve Johnny K. Palmer. Hangszeres szólisták: Jász András és Subicz Gábor. Juli kedvenc hazai zenekaraiból (Ladánybene 27, Magna Cum Laude, Punnany Massif) is lesznek fellépők.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.