Az osztrák közszolgálat beperli a szélsőjobbos alkancellárt, mert hazugsággal vádolta a bemondóját

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alkancellárja a Facebook-oldalán vádolta hazugsággal a közszolgálati ORF bemondóját. Február közepén azzal a szöveggel osztott meg egy képet Armin Wolfról, hogy „van egy hely, ahol a hazugságokból hírek lesznek. Ez az ORF”.

Heinz-Christian Strache és a magyar miniszterelnökFotó: HANS PUNZ/AFP

A csatorna szerint ezzel Strache 800 újságíró és tévés munkáját próbálta hitelteleníteni. Az alkancellár később azzal védekezett, hogy csak viccelt, hiszen még egy smiley-t is tett a poszt végére. 

A csatorna a Facebookot is beperelte, mivel a kérésük ellenére az oldal nem távolította el a becsületsértő posztot. (Die Presse/BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.