Az osztrák közszolgálat beperli a szélsőjobbos alkancellárt, mert hazugsággal vádolta a bemondóját

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alkancellárja a Facebook-oldalán vádolta hazugsággal a közszolgálati ORF bemondóját. Február közepén azzal a szöveggel osztott meg egy képet Armin Wolfról, hogy „van egy hely, ahol a hazugságokból hírek lesznek. Ez az ORF”.

Heinz-Christian Strache és a magyar miniszterelnökFotó: HANS PUNZ/AFP

A csatorna szerint ezzel Strache 800 újságíró és tévés munkáját próbálta hitelteleníteni. Az alkancellár később azzal védekezett, hogy csak viccelt, hiszen még egy smiley-t is tett a poszt végére. 

A csatorna a Facebookot is beperelte, mivel a kérésük ellenére az oldal nem távolította el a becsületsértő posztot. (Die Presse/BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.