Dunaújváros fideszes polgármestere nem engedi, hogy a Közös Ország Mozgalom vitázzon a helyi színházban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Gulyás Márton moderálja a Közös Ország mozgalom egyik első vitaestjétFotó: Halász Júlia

Elvileg szerda este rendezik meg a Közös Ország Mozgalom következő (4. választókörzeti) fórumát a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban, de simán lehet hogy mégsem lesz vita, mivel a jelek szerint a színház vezetése az utolsó pillanatban kihátrál a buli mögül. 

Pedig a KÖM, írja a 24.hu, megkereste az önkormányzatot, egyeztettek a jegyzővel, és rajtuk keresztül jutottak el a döntésben illetékes intézmények - a helyi színház, mozi, művelődési ház - vezetőihez. Végül csak a színház maradt meg alkalmas helyszínnek. 

A jegyző rábólintott a rendezvényre, de ez a színházat igazgató Őze Áron számára ez nem volt elég garancia, Cserna Gábor polgármester beleegyezését kérte, az viszont nem érkezett meg.

Az eset azért érdekes, mert ez volt az első alkalom, hogy a körzet fideszes jelöltje (Galambos Dénes) bevállalta a vitát. (Update 17.45: a KÖM levélben jelezte, hogy meghívták Galambost, de nem fogadta el a meghívást.)

Annál is inkább gyanús a pártok szivatása, mert ugyanitt február 22-án Gyurcsány Ferencnek és a Demokratikus Koalíciónak gond nélkül engedték, hogy fórumot tartson. 

 A 24.hu végigkérdezte a résztvevő ellenzékieket, és Mezei Zsolt (DK), Pintér Tamás (Jobbik) és Kaszó Róbert (Momentum) is arról beszélt, hogy fideszes meghátrálás lehet a huzakodás hátterében. Az ellenzékiek kedden közösen keresik fel a polgármestert, hogy megoldást találjanak. (24.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.