Dunaújváros fideszes polgármestere nem engedi, hogy a Közös Ország Mozgalom vitázzon a helyi színházban

POLITIKA
2018 február 27., 16:04
comments 231
Gulyás Márton moderálja a Közös Ország mozgalom egyik első vitaestjét
photo_camera Gulyás Márton moderálja a Közös Ország mozgalom egyik első vitaestjét Fotó: Halász Júlia

Elvileg szerda este rendezik meg a Közös Ország Mozgalom következő (4. választókörzeti) fórumát a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban, de simán lehet hogy mégsem lesz vita, mivel a jelek szerint a színház vezetése az utolsó pillanatban kihátrál a buli mögül. 

Pedig a KÖM, írja a 24.hu, megkereste az önkormányzatot, egyeztettek a jegyzővel, és rajtuk keresztül jutottak el a döntésben illetékes intézmények - a helyi színház, mozi, művelődési ház - vezetőihez. Végül csak a színház maradt meg alkalmas helyszínnek. 

A jegyző rábólintott a rendezvényre, de ez a színházat igazgató Őze Áron számára ez nem volt elég garancia, Cserna Gábor polgármester beleegyezését kérte, az viszont nem érkezett meg.

Az eset azért érdekes, mert ez volt az első alkalom, hogy a körzet fideszes jelöltje (Galambos Dénes) bevállalta a vitát. (Update 17.45: a KÖM levélben jelezte, hogy meghívták Galambost, de nem fogadta el a meghívást.)

Annál is inkább gyanús a pártok szivatása, mert ugyanitt február 22-án Gyurcsány Ferencnek és a Demokratikus Koalíciónak gond nélkül engedték, hogy fórumot tartson. 

 A 24.hu végigkérdezte a résztvevő ellenzékieket, és Mezei Zsolt (DK), Pintér Tamás (Jobbik) és Kaszó Róbert (Momentum) is arról beszélt, hogy fideszes meghátrálás lehet a huzakodás hátterében. Az ellenzékiek kedden közösen keresik fel a polgármestert, hogy megoldást találjanak. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.