Közösen szövetkezik a kormány ellen Botka László és Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter a vasárnapi hódmezővásárhelyi polgármesterválasztás estéjénFotó: Halász Júlia/444

Baráti hangulatban üdvözölte egymást kedden, közös sajtótájékoztatójukon Botka László szegedi polgármester (egykori MSZP-s miniszterelnök-jelölt) és Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely vasárnap megválasztott független polgármestere.

Botka olyannyira lelkes volt a választási eredmény után, hogy külön referenst nevez majd ki a vásárhelyi városvezetéssel való kapcsolattartása. A szegedi városvezető azt nyilatkozta: Márki-Zay számíthat tanácsaira abban, „hogyan lehet ellenszélben várost vezetni”

 „Polgármester úrnak egy vadászatot kedvelő elődje azt mondta a tram-train-beruházással kapcsolatban, hogy ez fogja megteremteni az alapját a két város összeolvadásának” – mondta még Botka.

 Márki-Zay abban bízik, hogy gazdasági kérdésekben is együtt tudnak majd működni a városok, és így akár versenyképessé válhatnak Temesvárral is. Az újonnan megválasztott polgármester külön kiemelte, hogy a Jobbik mellett Botka stábja segítette legaktívabban a kampányban. 

A vasárnap függetlenként, de praktikusan az összes ellenzéki párt támogatásával megválasztott polgármester hangsúlyozta, hogy bár a Jobbik is mögötte állt, de Botka Lászlóék is segítették őt a kampányban tanácsaikkal. 

Márki-Zay szerint egyébként a színes ellenzéki paletta lehetőséget is rejt magában, és a választóknak vonzó is lehet akár, hogy egy ügyvivő kormány  biztosan nem tudja majd úgy elkapatni magát, mint a kétharmados túlhatalomba került, fejnehéz kormánypárt. (hvg.hu / szegedma.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.