Őrizetbe vettek egy amerikai turistát, miután több darabban találták meg a japán nőt, akivel randizott

bűnügy
2018 február 27., 05:06
comments 166

A japán rendőrség Oszakában letartóztatott egy amerikai turistát, miután megtalálták annak a nőnek a levágott testrészeit, akit a férfi korábban egy appon keresztül hívott el randizni. A nő a randi után tűnt el, az oszakai rendőrök először a fejét találták meg egy bőröndben, a kezei, a lábai és a torzója csak egy nappal később kerültek elő.

A gyilkossággal gyanúsított, 26 éves, New York-i Jevgenij Vaszilievics Bayraktart a múlt héten vették őrizetbe. A 27 éves nő február 15-én tűnt el, miután bejelentette a barátainak, hogy Szanda városából Oszakába utazik a randi kedvéért. Előtte egy olyan randiappon keresztül ismerkedett meg a New York-i férfival, amit kifejezetten arra hoztak létre, hogy külföldiek japán nőkkel találkozhassanak.

Egyes források szerint egy biztonsági kamera rögzítette, ahogy a férfi és a nő február 16-án belép egy társasházba, de később már csak az látszott, ahogy a férfi egy nagy táskával ki-be jár az épületből. Egy helyi lap szerint a lakásban vérnyomokat is találtak, valamint gyanúsan sok légfrissítővel fújták be a helyiséget.

A rendőrség a nő fejét szombaton találta meg, vasárnap a torzója került elő egy hegyes területen, ettől 600 méterre hevertek a kezei is. A nő lábait már a Kiotó környéki erdőkben találták meg. A halál okát egyelőre nem tudták megállapítani, a testrészeken nem találtak sérüléseket a feldarabolásnál keletkezett vágásokon kívül. A japán sajtó szerint a testrészekhez a gyanúsított vezette el a hatóságokat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.