Trump kabinetfőnöke csúnyán leminősítette Trump vejét

külföld
2018 február 27., 20:27
comments 55
Jared Kushner
photo_camera Jared Kushner Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Csökkentette Jared Kushner bizalmas információkhoz való hozzáférését John Kelly, az Egyesült Államok elnökének hivatalávezetője, más szóval Donald Trump jobbkeze nem tartja elég megbízhatónak Donald Trump vejét. Kushner nincs ezzel egyedül: több tanácsadót is arról tájékoztattak hétvégén a Fehér Házban, hogy szigorítják hozzáférésüket bizalmas iratokhoz. 

Az Axios Fehér Házból származó forrásokra hivatkozva ír arról, hogy leminősítették Kushner a továbbiakban nem férhet hozzá szigorúan titkos iratokhoz. 

Kelly belbiztonsági miniszter volt a kormányban, majd nyáron - Reince Priebus távozása után Trump kabinetfőnöke lett. 

Arról már korábban cikkezett az amerikai sajtó, hogy Kelly nem nézi jó szemmel az elnök lánya, Ivanka Trump kormányzati ambícióit, de Kushner leminősítése így is váratlan. Valójában persze az eddigi állapot volt szokatlan: tanácsadóként Kushner olyan államtitkokhoz férhetett hozzá, amihez az adminisztráción belül is csak nagyon kevesen. 

Trump azt nyilatkozta a Politicónak, hogy ez Kelly kompetenciája, ő nem szól bele a kabinetfőnök döntésébe. Kushner jogi képviselője szerint Kelly intézkedése nem érinti ügyfele munkáját. (Axios / Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.