Trump kabinetfőnöke csúnyán leminősítette Trump vejét

Jared KushnerFotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Csökkentette Jared Kushner bizalmas információkhoz való hozzáférését John Kelly, az Egyesült Államok elnökének hivatalávezetője, más szóval Donald Trump jobbkeze nem tartja elég megbízhatónak Donald Trump vejét. Kushner nincs ezzel egyedül: több tanácsadót is arról tájékoztattak hétvégén a Fehér Házban, hogy szigorítják hozzáférésüket bizalmas iratokhoz. 

Az Axios Fehér Házból származó forrásokra hivatkozva ír arról, hogy leminősítették Kushner a továbbiakban nem férhet hozzá szigorúan titkos iratokhoz. 

Kelly belbiztonsági miniszter volt a kormányban, majd nyáron - Reince Priebus távozása után Trump kabinetfőnöke lett. 

Arról már korábban cikkezett az amerikai sajtó, hogy Kelly nem nézi jó szemmel az elnök lánya, Ivanka Trump kormányzati ambícióit, de Kushner leminősítése így is váratlan. Valójában persze az eddigi állapot volt szokatlan: tanácsadóként Kushner olyan államtitkokhoz férhetett hozzá, amihez az adminisztráción belül is csak nagyon kevesen. 

Trump azt nyilatkozta a Politicónak, hogy ez Kelly kompetenciája, ő nem szól bele a kabinetfőnök döntésébe. Kushner jogi képviselője szerint Kelly intézkedése nem érinti ügyfele munkáját. (Axios / Politico)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.