Vérrel áztatott beton, kukába dobott fej, bárddal csapkodó mészáros - illegális vágóhídon forgatta legújabb horrorfilmjét a Nébih

Illegális szarvasmarhavágást lepleztek le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy boldogi húsüzemben, ahol 500 kiló jelöletlen terméket is találtak, amelynek elrendelték megsemmisítését.

A Nébih szerint egy sertésvágó, sertés- és szarvasmarha-feldolgozó üzemben tartottak élelmiszer-higiéniai, nyomon követési ellenőrzést. Az ellenőrök az üzem területén lévő garázsban egy szarvasmarhavágást szakítottak meg. Az erről készült videóhoz megint tökéletes zenét választottak. 

A vállalkozásnak sertésre igen, de marhavágásra nem volt engedélye, a helyszínként szolgáló garázsban pedig az állatvédelmi és az élelmiszer-higiéniai feltételek sem voltak biztosítottak. Az épp levágott szarvasmarha kísérő dokumentumok, azaz a származását bizonyító iratok nélkül került oda.

Az üzemben talált további, nem nyomon követhető termékeket a szakemberek kivonták a forgalomból, megtiltották a forgalmazásukat, valamint elrendelték megsemmisítésüket.

Több helyiségben a felújításhoz használt eszközöket is tárolták, azokat a hatóság felhívására már az ellenőrzés ideje alatt eltávolították az üzemi területről.

A hatósági eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. A jogsértéseket tartalmazó lista szerint egy, a Heves megyei Boldog községben található üzem az érintett. (Nébih/MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.