Vita helyett összellenzéki tüntetés lesz Dunaújvárosban

politika
2018 február 27., 20:49
comments 141
Közös Ország Mozgalom vita az 1. választókerületben
photo_camera Közös Ország Mozgalom vita a 6. választókerületben Fotó: Halász Júlia

Szerdán tartotta volna vitaestjét Dunaújvárosban a Közös Ország Mozgalom. A DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum jelöltjei a helyi  a Bartók Kamaraszínházban vitatkoztak volna, de a színház igazgatója (Őze Áron) és az önkormányzat napokon keresztül egymásra mutogattak. (A kormánypárt jelöltje itt sem fogadta el a meghívást.) 

A színház úgy döntött, csak vezetői engedély mellett engedik be a rendezvényt. A hivatkozási alap az volt, hogy nem akar politikát engedni a színházba az önkormányzat, ami furcsa érvelés azok után, hogy alig egy hete Gyurcsány Ferenc és a DK tartott itt fórumot.Végül hiába adott zöld lámpát a jegyző, a polgármester nem igazolta vissza az eseményt, ezért a színházigazgató sem lépett. 

A Közös Ország Mozgalom végül kedd este 7 óráig adott haladékot a végleges válaszra, de mivel ez nem érkezett meg, tüntetést hirdettek szerda estére a színház elé, amiért az önkormányzat szánt szándékkal akadályozza, hogy a város és a választókerület polgárai tájékozódhassanak a pártok ajánlatáról. 

A demonstráció 18 órakor kezdődik, beszédet mond Gulyás Márton, és felszólalnak a  jelöltek, a DK-s Mezei Zsolt, a jobbikos Pintér Tamás, az LMP-s Illéssy István és a momentumos Kaszó Róbert is. (Mérce)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.