Vita helyett összellenzéki tüntetés lesz Dunaújvárosban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Közös Ország Mozgalom vita a 6. választókerületbenFotó: Halász Júlia

Szerdán tartotta volna vitaestjét Dunaújvárosban a Közös Ország Mozgalom. A DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum jelöltjei a helyi  a Bartók Kamaraszínházban vitatkoztak volna, de a színház igazgatója (Őze Áron) és az önkormányzat napokon keresztül egymásra mutogattak. (A kormánypárt jelöltje itt sem fogadta el a meghívást.) 

A színház úgy döntött, csak vezetői engedély mellett engedik be a rendezvényt. A hivatkozási alap az volt, hogy nem akar politikát engedni a színházba az önkormányzat, ami furcsa érvelés azok után, hogy alig egy hete Gyurcsány Ferenc és a DK tartott itt fórumot.Végül hiába adott zöld lámpát a jegyző, a polgármester nem igazolta vissza az eseményt, ezért a színházigazgató sem lépett. 

A Közös Ország Mozgalom végül kedd este 7 óráig adott haladékot a végleges válaszra, de mivel ez nem érkezett meg, tüntetést hirdettek szerda estére a színház elé, amiért az önkormányzat szánt szándékkal akadályozza, hogy a város és a választókerület polgárai tájékozódhassanak a pártok ajánlatáról. 

A demonstráció 18 órakor kezdődik, beszédet mond Gulyás Márton, és felszólalnak a  jelöltek, a DK-s Mezei Zsolt, a jobbikos Pintér Tamás, az LMP-s Illéssy István és a momentumos Kaszó Róbert is. (Mérce)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.