A kirúgások után alig maradt írástudó ember a Mészáros-lapoknál

politika
2018 február 28., 5:12
comments 229

Folytatódott a Székesfehérvári Törvényszéken az a per, amit a Fejér Megyei Hírlaptól a 2016-os évértékelő Orbán-interjú átalakítása után kirúgott újságírók indítottak korábbi munkaadójuk ellen. 2016 végén a miniszterelnök a Pannon Lapoknak adott interjút, a szöveg azonban a Fejér Megyei Hírlapban úgy jelent meg, hogy olyan mondatokat is Orbán szájába adtak, amiket ő nem mondott, például hogy „kórházi hullák száma is emelkedik”.

Klecska Ernő újságíró a tárgyalás után a Hír TV-nek nyilatkozott, arról beszélt, hogy nemrég megint kirúgtak több újságírót, így „írástudó alig marad a lapoknál, mindent a Mészárosék érdekkörébe szervezett Mediaworks alá lapátoltak”.

A Mediaworks lapok témáiról pedig ennyit mondott:

„Érdemes a lapokat megnézni termelési riportok, hurráoptimizmus, bulvár, helyi bulvár, karaktergyilkosság kísérletei, lájtosan, hogy a helyi olvasó is megértse.”


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt