Felfüggesztett börtönt kapott a pécsi kidobó, aki úgy megvert egy vendéget, hogy az maradandó sérülést szenvedett

A Pécsi Járásbíróság még hétfőn ítéletet hozott annak a pécsi kidobónak az ügyében, aki 2015-ben úgy megvert egy vendéget, hogy az maradandó sérüléseket szenvedett.

A vádlott férfi kidobóként dolgozott egy pécsi presszóban. A sértett férfi éjfél után, ittas állapotban szeretett volna bemenni a szórakozóhelyre, azonban a kidobó rászólt, hogy ilyen állapotban nem fogja beengedni, menjen máshová. A sértett ekkor vitatkozni kezdett a vádlottal, ezért az ököllel egyszer arcul ütötte. A sértett arca vérezni kezdett, ezért a vádlott beengedte a szórakozóhelyre, hogy az arcáról mossa le a vért. 

A sértett kb. 45 percet tartózkodott a szórakozóhelyen, majd egy barátjával közösen távoztak. Ekkor az épület előtt a sértett és a vádlott újra összeszólalkozotti, amelybe egy ismeretlen személy is bekapcsolódott, aki egy alkalommal, tenyérrel megütötte a sértettet. Ezután a sértett távozni akart, azonban a feldúlt állapotban lévő kidobó a bal combján egy alkalommal, nagy erővel megrúgta.

A sértett a bántalmazás során súlyos sérüléseket - többek között az arccsont törését, bal combjának sérülését, a bal térd belső szalagjának sérülését -, és több kisebb sérülést szenvedett. A combsérülése miatt maradandó testi fogyatékosság alakult ki.

A hétfőn kihirdetett ítéletben a bíróság a vádlottat maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 10 hónap börtönre és 200 000 forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság azonban a szabadságvesztés-büntetés végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védője fellebbeztek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.