Hagyta kihűlni a beteg feleségét egy nyíregyházi férfi

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatott nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt G. István 61 éves nyíregyházi lakos ellen, aki a gyanú szerint a férfi elmulasztott megfelelően gondoskodni a tartós betegsége miatt fekvőbeteg feleségéről, aki 2016. december 20-án meghalt.

Fotó: police.hu

A férj gondnoksága alatt álló asszony nem volt képes ellátni önmagát, a férfi pedig elhanyagolta, és az otthonuk melegéről sem gondoskodott a hideg téli időben. Az asszonyt kihűlt, eszméletlen állapotban vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai, ahol az egészségügyi ellátás ellenére életét vesztette.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében kezdte meg a haláleset körülményeinek vizsgálatát, de bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított.

A nyomozás alatt a rendőrök megállapították, hogy az asszony gondnokaként a férj nem biztosította a feleségének az alapvető higiéniát, a fűtött lakást. A kötelezettség-mulasztás ok-okozati összefüggésben állt az asszony halálának bekövetkezésével, ezért a rendőrök G. Istvánt emberölés gyanúsítottjaként hallgatták ki 2017. november 23-án. A férfi most előzetesben van, a vádemelésre vár. (police.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.