Kivitték sétálni az oroszlánokat egy dél-afrikai rezervátumban, az egyik elszaladt és halálra marcangolt egy turistát

Oroszlán marcangolt halálra egy fiatal nőt egy dél-afrikai rezervátumban a hatóságok által eddig nem tisztázott körülmények között. A tragédia kedden történt a Dinokeng Rezervátumban, egy turistáknak fenntartott kis sátortábornál. A 22 éves nő, akit a nőstény oroszlán megtámadott, nem volt a tábor lakója, csak látogatóba érkezett oda egy barátjával.

Az oroszlánmenhelyként is szolgáló rezervátum és az ahhoz kapcsolódó sátortábor müködtetője, Kevin Richardson azt írta szerdán a Facebook-oldalán, hogy egy tapasztalt kollégájával három oroszlánt vittek "sétálni", a vadállatok közül az egyik üldözőbe vett egy impalát, de végül a két kilométerre tartózkodó nőt támadta meg.

Richardson hangsúlyozta, hogy nem a rezervátumban szabadon kóborló oroszlánok egyike ölte meg a látogatót, és hogy a zártan tartott oroszlánok "sétáltatása" közben minden szabályt betartottak. Hangsúlyozta azt is, hogy a támadás ugyan a rezervátum területén, de a sátortáboron kívül történt.

A férfi részben vadásztatási célra tenyésztett, leölés elől megmentett oroszlánoknak nyújt menedéket. Állatvédők szerint tenyésztett oroszlánokat nem lenne szabad kiengedni, mert az ilyen állatok elvesztették természetes félelemérzetüket, és ezért az átlagosnál veszélyesebbek az emberre. Ebben a hónapban az oroszlánok már felfaltak egy férfit a Dél-afrikai Köztársaságban, a Krüger Nemzeti Parkhoz közeli Hoedspruit magánrezervátumban, a hatóságok gyanúja szerint egy vadorzót. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.