Mindenki megnyugodhat: viselheti a hercegi címet a holland király unokatestvérének törvénytelen fia

2018 február 28., szerda 14:03

Vilmos Sándor holland király unokatestvére, Carlos de Bourbon-Parme herceg házasságon kívül született 21 éves fia, Hugo Klynstra hivatalosan is felveheti apja nevét és rangját – közölte az ügyben eljáró illetékes holland bíróság.

Megszületik az ítélet 2018. február 28-án. Fotó: Albert Nieboer/dpa/AFP

A törvényszék tájékoztatása szerint a név és a cím viselésének jogossága nem jelenti automatikusan azt, hogy újabb taggal bővült volna a holland király család, „ez ugyanis az uralkodó családjának magánügye”.

Hugo Klynstra ezután apja után járó hangzatos nevéhez használhatja a királyi fenség megszólítást is, de a trónutódlásra vonatkozóan nem lehetnek követelései. Az új neve: HRH Carlos Hugo Roderik Sybren, Princes de Bourbon de Parma.

A fiatalember még 2015-ben, 18. születésnapja után jelentette be, hogy a hercegi ranggal járó minden nevet és titulust szeretne megkapni, és azt is akarja, hogy a neve bekerüljön a főnemeseket tartalmazó nyilvántartásba. A kérésnek az illetékes hatóság helyt is adott, de a döntésével Carlos herceg nem értett egyet, és fellebbezést nyújtott be.

Carlos herceg a feleségével és a gyerekeikkel 2017. szeptember 29-én. Fotó: Albert Nieboer/dpa/AFP

Hugo Klynstra 1997-ben született Carlos herceg és gyermekkori szerelme, Brigitte Klynstra kapcsolatából. A herceg elismerte az apaságot, de semmilyen kapcsolatot sem tart fent a családdal. Korábban közölte: a nő egyedüli és független döntése volt, hogy vállalja az anyaságot, amit ő teljes mértékben tiszteletben tart. Brigitte Klynstra az apaságot később bíróság előtt is elismertette. Carlos herceg 2010 óta házas, három gyerek édesapja.