Mindenki megnyugodhat: viselheti a hercegi címet a holland király unokatestvérének törvénytelen fia

külföld
2018 február 28., 14:03
comments 58

Vilmos Sándor holland király unokatestvére, Carlos de Bourbon-Parme herceg házasságon kívül született 21 éves fia, Hugo Klynstra hivatalosan is felveheti apja nevét és rangját – közölte az ügyben eljáró illetékes holland bíróság.

Megszületik az ítélet 2018. február 28-án.
photo_camera Megszületik az ítélet 2018. február 28-án. Fotó: Albert Nieboer/dpa/AFP

A törvényszék tájékoztatása szerint a név és a cím viselésének jogossága nem jelenti automatikusan azt, hogy újabb taggal bővült volna a holland király család, „ez ugyanis az uralkodó családjának magánügye”.

Hugo Klynstra ezután apja után járó hangzatos nevéhez használhatja a királyi fenség megszólítást is, de a trónutódlásra vonatkozóan nem lehetnek követelései. Az új neve: HRH Carlos Hugo Roderik Sybren, Princes de Bourbon de Parma.

A fiatalember még 2015-ben, 18. születésnapja után jelentette be, hogy a hercegi ranggal járó minden nevet és titulust szeretne megkapni, és azt is akarja, hogy a neve bekerüljön a főnemeseket tartalmazó nyilvántartásba. A kérésnek az illetékes hatóság helyt is adott, de a döntésével Carlos herceg nem értett egyet, és fellebbezést nyújtott be.

Carlos herceg a feleségével és a gyerekeikkel 2017. szeptember 29-én.
photo_camera Carlos herceg a feleségével és a gyerekeikkel 2017. szeptember 29-én. Fotó: Albert Nieboer/dpa/AFP

Hugo Klynstra 1997-ben született Carlos herceg és gyermekkori szerelme, Brigitte Klynstra kapcsolatából. A herceg elismerte az apaságot, de semmilyen kapcsolatot sem tart fent a családdal. Korábban közölte: a nő egyedüli és független döntése volt, hogy vállalja az anyaságot, amit ő teljes mértékben tiszteletben tart. Brigitte Klynstra az apaságot később bíróság előtt is elismertette. Carlos herceg 2010 óta házas, három gyerek édesapja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.