A lengyelek kampánykamionokkal mentegetik Európában az új holokauszt-törvényt

A lengyel #RespectUs kampány szervezői úgy döntöttek, a leghatékonyabb, ha kamionok oldalára írva viszik hírét, hogy a második világháború alatt a lengyelek mentették a zsidókat. A kampány azután indult, hogy a lengyel kormányt rengeteg bírálat érte, amiért januárban keresztülvitték azt a törvényt, amely tiltja, hogy Lengyelországot a nácikkal való együttműködéssel vádolják. A törvény elfogadását Izrael is elítélte.

Az egész Európában szétküldött kamionokon az áll: „A lengyelek a második világháború alatt 100 ezer zsidót mentettek meg”. A kamionos kampányt egy lengyel fuvarcég támogatja. A kampány szervezői szerint a világsajtó hazugságokat terjeszt a lengyelekről, amit az országutakon akarnak kiigazítani. A Lengyelország régóta kifogásolta az olyan kifejezések használatát, minta „lengyel haláltáborok”, mert az feltételezi, hogy a lengyeleknek is van felelősségük a koncentrációs táborokban történtekért.

Ugyanakkor a Zsidó Világkongresszus nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy minden megszállt országban voltak olyanok, akik segítettek összeterelni a zsidókat, és részt vettek a tömeggyilkosságokban. Ugyanakkor olyanok is akadtak, akik az életük kockáztatásával próbáltak zsidókat menteni. (Euronews)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.