18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Élve boncolták a kiscsibéket egy iskolai szakkörön

2018 március 1., csütörtök 7:43
518

Olyan videó jutott a hvg.hu birtokába, melyen a keszthelyi gimnázium biológia szakkörén élő kiscsibéket boncolnak a diákok. Mint kiderült, már évek óta bevett gyakorlat volt a keszthelyi Vajda János Gimnázium iskolai foglalkozásán, hogy élő és elpusztult állatokat, állati testrészeket, köztük vaddisznófejet boncoltak a diákok. Nemrégiben arra készült a szakkört vezető tanár, hogy élő tengerimalacot boncolnak fel - írja a hvg.hu.

Megdöbbentő módon a tengerimalacos történetig senki nem tett sem panaszt az iskola vezetésénél, sem feljelentést a rendőrségen az ügyben, pedig mint kiderült, évek óta zajlottak a minimum furcsának mondható foglalkozások. A szakkörbe 13-18 év közötti gyerekek jártak, a foglalkozásokba a szomszédos katolikus általános iskola tanulóit is bevonták. Most a gimnázium egykori diákja az állatvédőkhöz fordult, bár ő maga soha nem vett részt a foglalkozáson, diáktársaitól értesült arról, pontosan mi történik a szakkörben. Az ő elmondása szerint a keszthelyi gimnazisták a az évek során nyulat, skorpiót, gőtét és papagájt, tengerimalacot is boncoltak. Arról is mesélt, hogy állítólag előfordult, hogy a tanár egy élő denevért vitt be a foglalkozásra, az állat későbbi sorsa nem derült ki. Korábban egy szintén még életben lévő albínó karmosbékába vezettek áramot, hogy vizsgálják a reflexeit.

Az egyik foglalkozáson mobiltelefonnal készítettek videót arról, ahogy egy kikelés előtt lévő kiscsibét boncolnak a gyerekek, az állatot láthatóan ők is megsajnálják, és szólnak a tanárnak, hogy „még csipog”, illetve hogy „még rugdos”. Mire a tanár úgy válaszol,

„Tök mindegy, úgyis elvérzik már szegény”.

Nem sokkal azután, hogy a hvg.hu vizsgálódni kezdett az ügyben, a szakkört vezető tanár, dr. Gidó Zsolt hirtelen eltűnt a gimnáziumból, a lap úgy tudja, már jelentkezett is egy másik iskolába, ahol ő maga mondta el, miért kellett távoznia a Vajda János Gimnáziumból. Perédi Gergely, a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület elnöke azt mondta, büntetőeljárást kezdeményeznek, mert egyértelműen állatkínzás, ami a szakkörön folyt. A Nagykanizsai Tankerületi Központ a hvg.hu kérdéseire nem válaszolt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt