Steve Bannon Rómába utazott, hogy megtolja az olasz szélsőjobb kampányát

Steve BannonFotó: JOE RAEDLE/AFP

Steve Bannon, Trump korábbi főtanácsadója csütörtökön Rómába utazott, hogy a választási hajrában megtolja a szélsőjobboldali Matteo Salvini kampányát. A találkozót elvileg nem tervezték meg előre, Bannon azt mondta nagyon izgatja az olasz választás kimenetele, mert szerinte komoly hatással lesz Európára. Úgy látja, hogy a vasárnapi választás megnyithatja az utat egy új populista mozgalom előtt, hogy Angela Merkel és Emmanuel Macron befolyása ellen harcoljon. 

Matteo Salvini és Silvio BerlusconiFotó: ANDREAS SOLARO/AFP

Matteo Salvini pártja, az Északi Liga támogatottsága 13 százalék körül áll, és a bevándorlás- és EU-ellenes kampányát Trumphoz és a magyar kormányhoz hasonlóan az „Olaszország az első” szlogennel vezényli. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.