Az izraeli rendőrök kihallgatták az ország miniszterelnökét

Izraeli nyomozók érkeznek a miniszterelnök rezidenciájához. A rendőrök otthonában hallgatták ki az ország miniszterelnökét, Benjamin Netanyahut egy korrupciós ügyben.Fotó: AHIKAM SERI/AFP

Az izraeli rendőrség március 2-án otthonában kihallgatta az ország miniszterelnökét, Benjamin Netanjahut. Netanjahu és neje - akit férjétől függetlenül, és más helyen hallgattak ki - egy korrupciós nyomozásban került a rendőrség látókörébe. Az izraeli 10-es csatorna felvételeket is közölt arról, ahogy a rendőrök megérkeznek Netanjahu rezidenciájára.

Netanjahu két bizalmasát februárban vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy a Bezeq nevű telekomcég érdekeit szolgáló szabályozásért lobbiztak. A Bezeq a kedvező szabályozással több százmillió dollárt nyerhetett volna. Ennek fejében a gyanú szerint a Bezeq tulajdonában álló híroldal, a Walla Netanjahunak kedvező hírek közlését vállalta. (Via The Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.