Az izraeli rendőrök kihallgatták az ország miniszterelnökét

Izraeli nyomozók érkeznek a miniszterelnök rezidenciájához. A rendőrök otthonában hallgatták ki az ország miniszterelnökét, Benjamin Netanyahut egy korrupciós ügyben.Fotó: AHIKAM SERI/AFP

Az izraeli rendőrség március 2-án otthonában kihallgatta az ország miniszterelnökét, Benjamin Netanjahut. Netanjahu és neje - akit férjétől függetlenül, és más helyen hallgattak ki - egy korrupciós nyomozásban került a rendőrség látókörébe. Az izraeli 10-es csatorna felvételeket is közölt arról, ahogy a rendőrök megérkeznek Netanjahu rezidenciájára.

Netanjahu két bizalmasát februárban vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy a Bezeq nevű telekomcég érdekeit szolgáló szabályozásért lobbiztak. A Bezeq a kedvező szabályozással több százmillió dollárt nyerhetett volna. Ennek fejében a gyanú szerint a Bezeq tulajdonában álló híroldal, a Walla Netanjahunak kedvező hírek közlését vállalta. (Via The Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.