Vajon mire gondol a miniszterelnök, amikor a migránsveszélyre példaként a Miskolcra Magyarországról bevándoroltakat emlegeti?

"Magyarország el két út áll, ebből lehet választani: vagy nemzeti kormány lesz, és akkor nem leszünk bevándorló ország, vagy Soros Györgynek az emberei alapítanak kormányt, és akkor Magyarország bevándorló országgá válik" - jelentette ki Orbán Viktor Miskolcon forgatott kampányvideójában. Ebben, bár még mindig nehéz megszokni, végül is nincs semmi meglepő, hónapok óta folyik a sorosozás. A következő mondatai viszont még a miniszterelnöki megszólalásokat kötelességből követő újságírókat is meglephette.

"Én nem akarok erről hosszan beszélni, mert szerintem Miskolcon nem kell erről sokat beszélni, ugyanis Miskolcon az emberek tudják, hogy mi az a bevándorlás. Volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak. Látták, mi lett belőle" - mondta, a "bevándorlás" szót mindkétszer hangsúlyosan megnyomva. De vajon mire, kikre gondolt Magyarország miniszterelnöke?

Magyarország miniszterelnöke ebben az esetben nem azokra a muszlimokra, akik, ha hihetünk a kormányzati propagandának, asszonyaink meggyalázásának céljával árasztják el az országot. Nem. Magyarország miniszterelnöke most magyar állampolgárok egy csoportját pécézte ki magának. "Ezek az emberek, akik ide bejöttek, Magyarország területéről jöttek be Miskolcra" - mondta miniszterelnök, én meg érteni vélem, de nehezen hiszem el, hogy Magyarország kormányfője egy magyarországi népcsoport tagjairól beszél. Pedig minden jel szerint ez történt. Vagy valaki máshogy érti? A megfejtéseket kommenteljék ide nyugodtan, köszönöm!

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.