Egy 13 éves ohiói fiú iskolai lövöldözést tervezett, de meggondolta magát, és inkább öngyilkos lett

külföld
2018 március 03., 11:46
comments 203

A 13 éves ohiói Keith Simons azt tervezgette, hogy egy nap fegyvert visz magával az iskolába, és lelövöldözi az osztálytársait, február 20-án azonban az utolsó pillanatban valamiért meggondolta magát, és inkább magával végzett az iskola mosdójában. Az ohiói Jackson rendőrfőnöke szerint egyelőre nem tudják, miért változtatta meg Simons az elhatározását, de

„hálát adhatunk a Jóistennek, hogy így tett”.

Az öngyilkosság után Simons telefonján találtak arra utaló bizonyítékokat, hogy a hetedikes gyerek tömegmészárlást tervezett az iskolába. Február 19-én például azt írta a naplójába, hogy a holnapi nap fontosabb lesz, mint bármi, amit eddig ez az ország látott.

Február 20-án aztán Simons rögtön az iskola mosdójába ment, miután leszállt az iskolabuszról, majd kisétált egy félautomata fegyverrel a kezében. Nem sokkal később azonban visszament a mosdóba, és öngyilkos lett.

link Forrás

A rendőrség szerint az első nyoma annak, hogy a gyerek mészárlást tervezett, február 14-i. Ezen a napon volt a 17 halálos áldozattal járó iskolai mészárlás Floridában. (BuzzFeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.