Egy 13 éves ohiói fiú iskolai lövöldözést tervezett, de meggondolta magát, és inkább öngyilkos lett

A 13 éves ohiói Keith Simons azt tervezgette, hogy egy nap fegyvert visz magával az iskolába, és lelövöldözi az osztálytársait, február 20-án azonban az utolsó pillanatban valamiért meggondolta magát, és inkább magával végzett az iskola mosdójában. Az ohiói Jackson rendőrfőnöke szerint egyelőre nem tudják, miért változtatta meg Simons az elhatározását, de

„hálát adhatunk a Jóistennek, hogy így tett”.

Az öngyilkosság után Simons telefonján találtak arra utaló bizonyítékokat, hogy a hetedikes gyerek tömegmészárlást tervezett az iskolába. Február 19-én például azt írta a naplójába, hogy a holnapi nap fontosabb lesz, mint bármi, amit eddig ez az ország látott.

Február 20-án aztán Simons rögtön az iskola mosdójába ment, miután leszállt az iskolabuszról, majd kisétált egy félautomata fegyverrel a kezében. Nem sokkal később azonban visszament a mosdóba, és öngyilkos lett.

A rendőrség szerint az első nyoma annak, hogy a gyerek mészárlást tervezett, február 14-i. Ezen a napon volt a 17 halálos áldozattal járó iskolai mészárlás Floridában. (BuzzFeed)