Letartóztatták a férfit, aki halálra verte a takarítónőt egy szigetszentmiklósi wellness hotelben

bűnügy
2018 március 04., 12:04

A Budapest Környéki Törvényszék adott ki közleményt arról, hogy a bíróság elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint március elsején éjjel egy szigetszentmiklósi wellness  hotelben az éjszakai órákban szóváltásba keveredett a hotel alkalmazottaival, majd az egyik ott dolgozó takarítónőt több alkalommal bántalmazta, amelynek következtében a sértett az életét vesztette.

A bíróság álláspontja szerint a gyanú szerinti bűncselekmény körülményei, illetve a gyanúsított vallomása alapján szükséges az ő elmegyógyintézeti megfigyelése, ezért elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2018. április 4. napjáig. 

A bíróság a gyanúsított cselekményét az ügyészi indítványtól eltérően a rendelkezésre álló adatok alapján az emberölés minősített eseteként értékelte, azaz álláspontja szerint, amennyiben a bűncselekmény elkövetése bebizonyosodik, az különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntetteként is minősülhet.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett. 

Az RTL Klub információi szerint a férfi amúgy az anyósát akarhatta megölni, és csak egyetlen éjszakára foglalt szállást a hotelben. A nő viszont azon az éjszakán nem dolgozott, a férfi pedig tévedésből ölhetett meg egy másik nőt, akit összetévesztett az anyósával.