Orbán három éve még azt kérte az ENSZ-től, hogy vezessen be „világkvótát” a migránsok befogadására

POLITIKA
2018 március 4., 18:04
comments 213

Miután Orbán Viktor külön kvótanépszavazást tartott és azóta is hetente elmondja, hogy nem fogadunk be senkit, nemrég elindult a ENSZ-et megállító plakátkampány, amelyből mindenki megtudhatja, hogy az ENSZ arra akarja rávenni hazánkat, hogy fogadjon be migránsokat. (Ez amúgy nem igaz.)

Ezen a ponton érdemes felidézni azt a beszédet, amelyet Orbán Viktor úgy 2 és fél éve, 2015 szeptemberében mondott el az ENSZ Közgyűlésén. Ekkor még úgy gondolta, hogy a „migránsokat” egy „világkvóta” szerint kell befogadnia az országoknak. Orbán szerint Európa nem lesz képes egyedül viselni az általa népvándorlásnak nevezett folyamat terhét. „Ha nem lesz változás a jelenlegi trendekben, Európa destabilizálódni fog” - jósolja Orbán, majd az ENSZ vezetőjéhez fordul:

„Ezen tények alapján arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.”

Az egész beszéd meghallgatható Orbán Viktor facebookján:

Orbán a nemzetközi közösség előtt arról beszélt, hogy „őszinte részvétet” érez azok iránt, akik „otthonuk elhagyása mellett döntöttek”. Szerinte a migránsok a saját kormányaik és a nemzetközi politika rossz döntései miatt szenvednek: 

„A mi elhibázott, teljesíthetetlen várakozásokat keltő európai politikánk áldozatai.”

Azóta már arról szól a kormányzati kommunikáció, hogy a menekültválságot Soros György szervezi. 

Szintén érdekesen csengenek ma a muszlimellenességről szóló szavai:

„Én egy keresztény országból jövök, ezért hangsúlyozni szeretném, hogy a keresztény megközelítés nem tolerál semmilyen muszlimellenes politikát. A muzulmán hit, amit tisztelünk és becsülünk, nem felelős ebben a tömeges migrációs mozgásban. Arra kérlek benneteket, hogy csatlakozzatok az erőfeszítéseinkhez, hogy megelőzzük a muszlim-ellenes érzelmek terjesztését.”

A kormánymédia ma már azzal támadja a Jobbikot, hogy Vona Gábor tiszteli az iszlámot, sőt egy muszlim jelképet rejtett el a párt logójában. A Fidesz legújabb kampányfilmje pedig a következő módon mutatja be a muzulmán hit és a menekültválság összefüggéseit:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt