Nincs megállás: már nyíltan az ENSZ ellen kampányol a magyar kormány

elmebaj
2018 március 01., 09:12
comments 723

Nem a levegőbe beszélt Szijjártó Péter külügyminiszter, aki kedden arról lamentált, hogy Brüsszel és Soros György után meg kell fékezni az Egyesült Nemzetek Szövetségét is, és arra tett javaslatot, hogy  a kormány indítson tájékoztató kampányt az ENSZ migrációs csomagjáról. Csütörtökön ez el is indult.

Tájékoztatás = Magyarország dönt, nem az ENSZ. 

A hódmezővásárhelyi vereség után több helyen felmerült a sajtóban, hogy a Fidesz változtathat a migrációs tematikán, és „lejjebb tekerheti a sorosozást”. Ennek természetesen az ellenkezője történik: a kormányzati kommunikáció csak fokozza az elmebajt. Lassan mindent megállít Magyarország, és tényleg csak a bolygó mozog: 

link Forrás

Az ENSZ migrációs csomagját még február első hetében mutatták be. Ez egy viszonylag összetett tervezet, amely arra hívja fel a fogadóországok vezetését, hogy fontos támogatni a krízis sújtotta térségeket, de azt is javasoltják, hogy a humanitárius válság elkerülése érdekében tájékoztassák a bevándorlókat és menekülteket lehetőségeikről, jogaikról és keötelességeikről. 

Valószínűleg a magyar kormánynak az sem tetszett, hogy az ENSZ javasolja a civil szféra bevonását is a helyzetet kezeléséhez. Egy elég szofisztikált javaslatcsomagról van szó, amiben egyébként szó szerint szerepel, hogy

 "a nemzetállamok szuverén joga migrációs politikájuk szabályozása", 

szó sincs tehát Magyarországra erőltetett intézkedésekről; ez egy ajánlástervezet, amelyről a tagországok önkéntesen dönthetnek. 

Szijjártó ezt fordította le úgy kedden, hogy az ENSZ azt akarja, mindenki folyamatosan fogadjon be migránsokat, mert a migráció jó és nem lehet megállítani, bontsák le a kerítést, amely a bevándorlás útjában áll, valamint ne tekintsék bűncselekménynek a tiltott határátlépést.  

Nem teljesen új ez az őrület a kormány részéről: Orbán Viktor már január végén beszélt arról, hogy a bevándorlás propagálása még 2004-ben kezdődött, amikor Kofi Annan főtitkár arról beszélt, hogy Európának integratív módon kell rendeznie az ide érkező bevándorlók és menekültek ügyét. 

Szijjártó ezek után a „Soros-tervhez” hasonlította az ENSZ javaslatát, napokkal később pedig már azzal fenyegetett, hogy feláll a migrációs csomagjáról zajló egyeztetésektől. Az ENSZ később elítélte a magyar kormány „STOP SOROS” néven ismertté vált törvénycsomagját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.