Az ENSZ is élesen elítélte a Stop Soros Törvénynek nevezett izét

2018 február 16., péntek 12:12
144

Az ENSZ emberjogi szóvivője pénteken Genfben éles nyilatkozatban ítélte el Magyarország kormányát, a civil szervezetek ellen készített legújabb törvénytervezete miatt. 

Ezt a törvényt nevezi a magyar kormányzati propaganda Stop Sorosnak, és arról szól, hogy a belügyminiszter engedélyéhez kötnék a menekültekkel foglalkozó civil szervezetek működését.

A törvénytervezetet a Fidesz csak a választások után akarja elfogadni, mert most nincs kétharmados többségük ahhoz, hogy mindegyik pontját megszavazhassák. Azt remélik, hogy április 7. után már ez is lesz.

Az ENSZ szerint a törvény:

  • merénylet az emberi jogok ellen,
  • indokolatlanul korlátozza a szabad egyesülés jogát,
  • merénylet a civil szféra ellen.

Szintén pénteken tiltakozott a törvénnyel szemben Németország kormánya, illetve Lázár János már csütörtökön megmondta, hogy tuti, hogy az Európai Bizottság is eljárást indít majd miatta Magyarországgal szemben. (Reuters)

Ez a kép 2017-ben készült, akkor az ENSZ főtitkára és a magyar elnök megfogták még egymás kezét. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A magyar kormány így reagált az ENSZ kritikájára:  "Egyre nyilvánvalóbb, hogy az ENSZ a Soros-terv mentén halad, és bevándorlók millióit akarja behozni Európába, ami Magyarország számára elfogadhatatlan".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt