Gulyás Gergely: Csak a választás után szavaznak a Stop Soros-törvénycsomagról

POLITIKA
2018 február 15., 19:51
comments 172

A kormánypártok egyhangúlag döntöttek a Stop Soros törvénycsomag támogatásáról, aminek a tárgyalása jövő héten megkezdődhet az Országgyűlésben, de döntés csak a választások után várható róla – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok kihelyezett, együttes frakcióülése után Visegrádon.

Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP közös, kétnapos frakcióülésének helyszíne, a Thermal Hotel Visegrád előtt 2018. február 14-én.
photo_camera Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP közös, kétnapos frakcióülésének helyszíne, a Thermal Hotel Visegrád előtt 2018. február 14-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Kifejtette, hogy a kormánypártoknak nincs meg a többsége a javaslat nemzetbiztonsági törvényt érintő, kétharmados pontjainak elfogadásához, nemzetközi színtéren is támadások indultak Magyarországgal szemben, az ellenzék alapvetően bevándorláspárti, a Jobbik pedig „már mondott mindent”. Ezért a választópolgárokhoz fordulnak, és a javaslatról a választások után fog dönteni az Országgyűlés – mondta.

Elmondta azt is, hogy a frakcióülésen meghallgatták Orbán Viktor miniszterelnök aktuálpolitikai tájékoztatóját, de részleteket kérdésre nem árult el, mondván, zárt ülésen hangzott el. Beszámolót hallgattak meg a migráció témájában Pintér Sándor belügyminisztertől (aki ugye a kormányból egyetlenként elismerte, hogy vannak menekültek, de ez nem akadályozta meg abban, hogy kiszúrjon velük) és Magyar Levente külügyi államtitkártól is. Rogán Antal miniszter a választásokról tartott tájékoztatót.

Gulyás azt mondta, az elkövetkező hetekben durva kampányra számítanak, „a reménytelenség gyűlöletet szül”, és ezt látják az ellenzék megnyilatkozásaiból is.

Gulyás elmondta, hogy szeretnék kifejezni Lengyelország iránti szolidaritásukat is, és egy olyan országgyűlési határozat elfogadását kezdeményezik, ami kötelezi a kormányt, „minden eszközzel lépjen fel” a Lengyelország esetében a 7. cikkely szerinti eljárással szemben, és mutasson szolidaritást. Szándékaik szerint ötpárti javaslatra fogadhatják jövő héten el a javaslatot, ami a tordai vallásbéke kapcsán a vallásszabadságnak állít emléket.

Kérdésre Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi főbiztosának a Stop Soros törvénycsomagot bíráló nyilatkozatáról közölte: ő korábban a Soros-alapítvány litván programirodájának volt a vezetője, a bevándorlást pártolja, szerinte erre Európának szüksége van, de a magyar kormány ezzel ellentétes állásponton van.

Az önkormányzati béremelés nem csak az állami szférán múlik – mondta az érintett terület dolgozóinak sztrájkjáról. Szerinte a kormány elkötelezett a közszféra béremelését illetően, de aki sztrájkot a választási kampányra időzít, az számoljon azzal, hogy pártszíntéren jelenik meg.

Gulyás Gergely, a Fidesz (b) és Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP közös, kétnapos frakcióülésének második napján a visegrádi Silvanus Hotelben 2018. február 15-én.
photo_camera Gulyás Gergely és Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP közös, kétnapos frakcióülésének második napján a visegrádi Silvanus Hotelben 2018. február 15-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője közölte: a kampány, ahogy érzékelhető is, folytatódik, helyenként durvul. A kormánypártok azoknak a nyugalmával néz elébe, akik mögött teljesítmény áll – mondta. Szerinte arra a törekednek, hogy Magyarország olyannak maradjon, amilyen most, egy biztonságos ország, szemben egyes nyugat-európai városokkal. Maradjon a társadalom egészséges, ahol támogatják a családokat, a gyereknevelést, nem úgy mint egyes nyugat-európai országokban, ahol a család közösségével szemben különböző alternatív együttéléseket dicsőítenek. Maradjon olyan ország, ahol nőnek a bérek, a nemzeti vagyon, és jó élni – mondta. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.