Ilyen sem történt már egy ideje: egy kormánytag migránsozás helyett emberségesen beszélt a menekültekről

POLITIKA
2018 január 17., 19:36
comments 207

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Pintér Sándor belügyminiszter délután sajtótájékozatatót tartottak, ahol bejelentették a STOP-SOROS törvénycsomag három törvényét. Emellett azonban kérdéseket is kaptak azokról a menekültekről, akiket a kormány az utóbbi években befogadott.

Török Gábor figyelt fel rá és tette közzé egy esti Facebook-posztban, hogy kormánytag évekt óta nem beszélt az országba érkező menekültekről ennyire “(politikailag is) korrekten”.

És tényleg, Pintér kifejezetten visszafogott volt, a kormányzati kommunikációban pár éve szállóigévé vált “migránst” egy újságírói kérdésre adott válaszában nem is használta.

Helyette beszélt arról, hogy

  • ezeknek az embereknek lehetőséget biztosítanak arra, hogy Magyarország területére jöjjenek.
  • akik kíséret nélkül jönnek, és fiatalkorúak, azokról az állam gondoskodik, és azokban a gyermekotthonokban vannak, amelyek a magyar gyermekek ellátását is szolgálják.
  • segítik a mindennapos életüket, készpénzzel támogatják a családok mindennapi beilleszkedését.
  • van, aki segélyből él, de van, aki dolgozik is, akár közmunkában, sőt vannak, akik diplomásként helyezkednek el.
  • a gyerekek iskoláztatásátt pedig "természetesen" a magyar állam végzi.

Még egyszer: a belügyminiszter a Szerbián át, a tranzitzónákon keresztül érkező menekültekről beszélt.

A Hír TV felvétele Pintér válaszáról:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.