Ilyen sem történt már egy ideje: egy kormánytag migránsozás helyett emberségesen beszélt a menekültekről

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Pintér Sándor belügyminiszter délután sajtótájékozatatót tartottak, ahol bejelentették a STOP-SOROS törvénycsomag három törvényét. Emellett azonban kérdéseket is kaptak azokról a menekültekről, akiket a kormány az utóbbi években befogadott.

Török Gábor figyelt fel rá és tette közzé egy esti Facebook-posztban, hogy kormánytag évekt óta nem beszélt az országba érkező menekültekről ennyire “(politikailag is) korrekten”.

És tényleg, Pintér kifejezetten visszafogott volt, a kormányzati kommunikációban pár éve szállóigévé vált “migránst” egy újságírói kérdésre adott válaszában nem is használta.

Helyette beszélt arról, hogy

  • ezeknek az embereknek lehetőséget biztosítanak arra, hogy Magyarország területére jöjjenek.
  • akik kíséret nélkül jönnek, és fiatalkorúak, azokról az állam gondoskodik, és azokban a gyermekotthonokban vannak, amelyek a magyar gyermekek ellátását is szolgálják.
  • segítik a mindennapos életüket, készpénzzel támogatják a családok mindennapi beilleszkedését.
  • van, aki segélyből él, de van, aki dolgozik is, akár közmunkában, sőt vannak, akik diplomásként helyezkednek el.
  • a gyerekek iskoláztatásátt pedig "természetesen" a magyar állam végzi.

Még egyszer: a belügyminiszter a Szerbián át, a tranzitzónákon keresztül érkező menekültekről beszélt.

A Hír TV felvétele Pintér válaszáról:

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.