Gulyás: Ha az OLAF bele akar szólni a választásokba, alapítson inkább pártot

POLITIKA
2018 február 14., 18:28
comments 486

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője tartott egy sajtótájékoztatót Visegrádon, ahol épp frakcióülést tart a Fidesz. Gulyás a sajtótájékoztatón lenyomta a szokásos sorosozást, és a migrációval riogatást, az újságírói kérdések többsége azonban nem erről, hanem a Fidesznek igencsak kínos ügyekről szólt.

Az Elios-botrányról szóló kérdésre a frakcióvezető közölte: szomorúak amiatt, ha az a látszat keletkezik, hogy független európai uniós hivatalok választási kampányba akarnak beavatkozni. Szerinte a Fidesz nem tart igényt olyan „elvtársi segítségre” az unió részéről, mint amit 2006-ban a szocialisták kaptak, viszont azt, hogy az Elios közbeszerzéseivel kapcsolatos csalásokat már a 2014-es választás előtt is felhozták az EU szervei, és olyan személyekkel hozzák összefüggésbe, akik nem voltak többségi döntéshozatali helyzetben, elfogadhatatlannak tartják. Gulyás itt valószínűleg Tiborcz Istvánra, Orbán Viktor vejére gondolt, aki az OLAF által vizsgált időszakban ott volt az Eliosban, de az MTI beszámolóiban nem szerepel Tiborcz neve, a hírügynökség ugyanis következetesen kerüli, hogy megnevezze Orbán vejét.

A Homolya Róberthez köthető vizsgálat kapcsán a frakcióvezető elmondta, ha

az OLAF úgy érzi szükségét, hogy beszálljon a magyar választási kampányba, alapítson inkább pártot, mert a jelenlegi módszer komolytalan.

Arról, hogy a szocialisták szerint jóval többet is lehetett volna spórolni a rezsicsökkentéssel, Gulyás azt mondta: hogy

ez meredek állítás, és arcátlanság.

Szerinte azok a szocialisták akarják most számon kérni a kormányt, miért csak 25 százalékkal mérsékelte az energiaárakat, akik nyolc éves kormányzásuk alatt háromszorosára növelték a gáz árát, kétszeresére a villamos-energia árát.

A választási kampányban a fideszes politikusok vitákon való részvételéről, illetve az esetleges miniszterelnöki vitáról azt mondta: ő maga számtalan ellenzéki politikussal vitatkozott az elmúlt fél évben, azzal vádolni, hogy kerülné a vitákat, nehezen lehet hitelesen. Más kérdés, ma a magyar közéletben mennyire adottak a tény- és tárgyszerű vita feltételei. Gulyás szerint aggasztó, hogy ezek a feltételek nem adottak. 

A kormányfői vitáról úgy vélekedett: nincs értelme Orbánnak vitatkoznia, érdemi kihívót ugyanis nem lát a Fidesz. (Magyar Nemzet, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.