Gulyás: Ha az OLAF bele akar szólni a választásokba, alapítson inkább pártot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője tartott egy sajtótájékoztatót Visegrádon, ahol épp frakcióülést tart a Fidesz. Gulyás a sajtótájékoztatón lenyomta a szokásos sorosozást, és a migrációval riogatást, az újságírói kérdések többsége azonban nem erről, hanem a Fidesznek igencsak kínos ügyekről szólt.

Az Elios-botrányról szóló kérdésre a frakcióvezető közölte: szomorúak amiatt, ha az a látszat keletkezik, hogy független európai uniós hivatalok választási kampányba akarnak beavatkozni. Szerinte a Fidesz nem tart igényt olyan „elvtársi segítségre” az unió részéről, mint amit 2006-ban a szocialisták kaptak, viszont azt, hogy az Elios közbeszerzéseivel kapcsolatos csalásokat már a 2014-es választás előtt is felhozták az EU szervei, és olyan személyekkel hozzák összefüggésbe, akik nem voltak többségi döntéshozatali helyzetben, elfogadhatatlannak tartják. Gulyás itt valószínűleg Tiborcz Istvánra, Orbán Viktor vejére gondolt, aki az OLAF által vizsgált időszakban ott volt az Eliosban, de az MTI beszámolóiban nem szerepel Tiborcz neve, a hírügynökség ugyanis következetesen kerüli, hogy megnevezze Orbán vejét.

A Homolya Róberthez köthető vizsgálat kapcsán a frakcióvezető elmondta, ha

az OLAF úgy érzi szükségét, hogy beszálljon a magyar választási kampányba, alapítson inkább pártot, mert a jelenlegi módszer komolytalan.

Arról, hogy a szocialisták szerint jóval többet is lehetett volna spórolni a rezsicsökkentéssel, Gulyás azt mondta: hogy

ez meredek állítás, és arcátlanság.

Szerinte azok a szocialisták akarják most számon kérni a kormányt, miért csak 25 százalékkal mérsékelte az energiaárakat, akik nyolc éves kormányzásuk alatt háromszorosára növelték a gáz árát, kétszeresére a villamos-energia árát.

A választási kampányban a fideszes politikusok vitákon való részvételéről, illetve az esetleges miniszterelnöki vitáról azt mondta: ő maga számtalan ellenzéki politikussal vitatkozott az elmúlt fél évben, azzal vádolni, hogy kerülné a vitákat, nehezen lehet hitelesen. Más kérdés, ma a magyar közéletben mennyire adottak a tény- és tárgyszerű vita feltételei. Gulyás szerint aggasztó, hogy ezek a feltételek nem adottak. 

A kormányfői vitáról úgy vélekedett: nincs értelme Orbánnak vitatkoznia, érdemi kihívót ugyanis nem lát a Fidesz. (Magyar Nemzet, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.