Szijjártó: Az ENSZ globális migrációs csomagjának terve kísértetiesen hasonlít a Soros-tervre

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ globális migrációs csomagjának az alapállítása nem felel meg a valóságnak.

„A dokumentum alapállítása hamis, hazug” – mondta Szijjártó Péter Prágában, miután tárgyalásokat folytatott a vendéglátójával. Martin Stropnicky cseh külügyminiszterrel.

Az MTI szerint a magyar miniszter azt mondta, nem igaz, hogy a migráció pozitív, és hogy megállíthatatlan. Magyarország nem ért egyet ezzel az állítással, „a migráció veszélyes és megállítható” – mondta Szijjártó Péter, aki megerősítette a korábbi nyilatkozatát, ami szerint, ha az ENSZ február 5-én egy migrációpárti javaslatot ad ki, akkor Magyarország ki fog lépni az ENSZ globális migrációs csomagjának tárgyalásáról.

Szijjártó köszönetet mondott a cseheknek azért a segítségért, amit a migrációs hullám megállítása érdekében korábban nyújtottak a magyaroknak. „Ezzel közösen bebizonyítottuk, hogy a migráció megállítható, és a határok védhetőek” – mondta. (Valójában a migráció ettől nem állt meg, hanem irányt váltott.)

Szijjártó azt is mondta, hogy meg kell erősíteni a határok védelmét, mert az utóbbi időben ismét szaporodnak a határsértések: naponta illegális migránsok tucatjai, olykor százai próbálnak meg betörni az országba.

Martin Stropnicky cseh külügyminiszter (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Prágában 2018. február 1-jén.Fotó: KKM / MTI / MTVA

Szerinte az ENSZ globális migrációs csomagja gyengíteni akarja a határvédelmet, és azt szeretné, hogy ez ne minősüljön bűncselekménynek. „Mi ellenkező véleményen vagyunk, az illegális határátlépés bűncselekmény, és mi a magyar állampolgárok biztonsága érdekében megvédjük határainkat, a schengeni határokat” – mondta.

„Írjon elő az ENSZ amit akar, mi megvédjük Magyarország határait és a schengeni határokat!” – mondta Szijjártó, aki szerint „az ENSZ globális migrációs csomagjának terve kísértetiesen hasonlít a Soros-tervre”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.