Szijjártó: Az ENSZ globális migrációs csomagjának terve kísértetiesen hasonlít a Soros-tervre

politika
2018 február 1., 15:13
comments 180

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ globális migrációs csomagjának az alapállítása nem felel meg a valóságnak.

„A dokumentum alapállítása hamis, hazug” – mondta Szijjártó Péter Prágában, miután tárgyalásokat folytatott a vendéglátójával. Martin Stropnicky cseh külügyminiszterrel.

Az MTI szerint a magyar miniszter azt mondta, nem igaz, hogy a migráció pozitív, és hogy megállíthatatlan. Magyarország nem ért egyet ezzel az állítással, „a migráció veszélyes és megállítható” – mondta Szijjártó Péter, aki megerősítette a korábbi nyilatkozatát, ami szerint, ha az ENSZ február 5-én egy migrációpárti javaslatot ad ki, akkor Magyarország ki fog lépni az ENSZ globális migrációs csomagjának tárgyalásáról.

Szijjártó köszönetet mondott a cseheknek azért a segítségért, amit a migrációs hullám megállítása érdekében korábban nyújtottak a magyaroknak. „Ezzel közösen bebizonyítottuk, hogy a migráció megállítható, és a határok védhetőek” – mondta. (Valójában a migráció ettől nem állt meg, hanem irányt váltott.)

Szijjártó azt is mondta, hogy meg kell erősíteni a határok védelmét, mert az utóbbi időben ismét szaporodnak a határsértések: naponta illegális migránsok tucatjai, olykor százai próbálnak meg betörni az országba.

photo_camera Martin Stropnicky cseh külügyminiszter (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Prágában 2018. február 1-jén. Fotó: KKM / MTI / MTVA

Szerinte az ENSZ globális migrációs csomagja gyengíteni akarja a határvédelmet, és azt szeretné, hogy ez ne minősüljön bűncselekménynek. „Mi ellenkező véleményen vagyunk, az illegális határátlépés bűncselekmény, és mi a magyar állampolgárok biztonsága érdekében megvédjük határainkat, a schengeni határokat” – mondta.

„Írjon elő az ENSZ amit akar, mi megvédjük Magyarország határait és a schengeni határokat!” – mondta Szijjártó, aki szerint „az ENSZ globális migrációs csomagjának terve kísértetiesen hasonlít a Soros-tervre”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt