Összedőlt a Lidl, amit markolóval raboltak ki Írországban

külföld
2018 március 04., 11:34
comments 252

Az ír sajtóbeszámolók szerint Dublin elővárosában, Tallaghtban raboltak ki egy Lidl áruházat: a nagy havazás és hóvihar miatt megbénult a közlekedés a városrészben, és ezt használta ki mintegy harminc ember, aki megrohanta az épületet, és vitt, amit tudott. 

link Forrás

Egyikük egy markolót is ellopott, ezzel csatlakozott a fosztogatókhoz, és nekikezdett megbontani az épület tetejét. A könnyűszerkezetes építmény nem bírta a támadást, és összeomlott, ebben nem sérült meg senki. A rablók elsősorban az áruház széfjére mentek rá, amit felvételek alapján megpróbáltak a markolóval feltörni. Beszámolók alapján a banda tagjai barikádot is emeltek, valamint kövekkel dobálták meg az érkező rendőröket. 

A fosztogatók elsősorban alkoholt zsákmányoltak, közben pedig szét is verték az üzletet. Helyi politikusok külön kiemelték, hogy a támadás akkor történt, amikor a hatóságok éppen a súlyos hóviharral kellett foglalkozzanak. 

A rendőrség kilenc embert tartóztatott le a fosztogatásért, de a nyomozás még zajlik tovább. (Irish Times/via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.