Simicska Lajos hibátlan hipszter szemüvegben, cigizés közben mondja el, milyen nehéz a Fidesz gazdasági vezetőjének lenni

A magyar politika félmúltjára specializálódott Coub-fiók újabb kincset kapart ki a Nemzeti Audiovizuális Archívumból. 

Íme, a 34 éves Simicska Lajos, a Fidesz gazdasági igazgatója, huncut kis félmosollyal a szája körül:

1994-ben a dohányzás és a jelzés nélküli termékelhelyezés is simán belefért: 

A NAVA honlapján elérhető a teljes híradós anyag. Ennek a leírása is tiszta költészet:

„Lemondott Simicska Lajos, a Magyar Hirdető Részvénytársaság elnöke, aki egyben a FIDESZ gazdasagi vezetője is. Nyilatkozik erről. (...) Vágókepek: Simicska dolgozószobajában újságot olvas, cigarettázik. Expressz, Magyar Nemzet kézben tartva, Esti Hírlap vasárlasa újságárustol, újságárus aluljáróban. Győri dolgozószobájában. Sajtóház - külső a Blaha Lujza téren.”

Hogy miről van szó amúgy? Az 1994-es kormányváltás előtt Liszkay Gábor, a Hírlapkiadó vezetője öt évre bérbe adta az Esti Hírlapot, a Magyar Nemzetet és az Expressz hirdetési lapot a Mahirnak. Annak a Mahirnak, amelyet Simicska nem sokkal korábban privatizált a Fidesz céljaira. A Horn-kormány végül félévesre módosította a szerződést, és visszavette a csomagot - idézi fel a Magyar Narancs korábbi cikke.

A Magyar Nemzet később Liszkay segítségével vált a Fidesz pártlapjává, egészen a G-napig, amikor Liszkay lelépett. Azóta a régi barát a Magyar Idők tulajdonosaként és a Mediaworks egyik vezetőjeként intézi a Simicska elleni sajtótámadásokat. 

A videóban szereplő Győri Tibor pedig Simicska Lajos jobbkezéből Habony Árpád partnere lett a fideszes bulvárlapokat kiadó Modern Media Groupban.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.