Első fokon 8,5 év börtönt kapott a csecsemőgyilkos érdi nő

Első fokon 8,5 év börtönre ítélték azt a nőt, aki Érden 2015 végén megölte az újszülöttjét, majd a holttestet több mint egy évig rejtegette – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A közlemény szerint a vádlott 2015-ben lett terhes, de ezt eltitkolta a családtagjai elől, akik a súlygyarapodását pajzsmirigy-betegségének tulajdonították.

A vádlott a lakhelye előtti bokorban adott életet a gyereknek, és amikor a csecsemő felsírt, a nő betömte a száját, összekötötte a lábát, zacskóba és kb. 20 szemeteszsákba tette, majd a holttestet egy vászontáskában először szekrénybe, később a használaton kívüli kutyaólba rejtette.

A holttestet a család 2017 januárjában találta meg, akkor értesítették a rendőrséget.

Helyszínelők dolgoznak a Törökbálinti út és a Tölgyfa utca sarkán Érden 2017. január 11-én, a családi háznál, ami mellett halott csecsemőt találtak.Fotó: Lakatos Péter / MTI

A bíróság 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt ítélte el az asszonyt. Az ügyész súlyosításért a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az ügyészség indítványozta a vádlott előzetes letartóztatását és a két élő gyermekével kapcsolatos szülői felügyeleti joga megszüntetését, a bíróság azonban elegendőnek tartotta a lakhelyelhagyási tilalmat és meghagyta szülői felügyeleti jogait. (MTI)