97 helyen indít egyéniben jelöltet a Momentum

2018 március 5., hétfő 17:17
295

Soproni Tamás és Fekete-Győr András Fotó: botost/444.hu

Hétfőn a Momentum is leadta a Nemzeti Választási Irodánál országos listáját, Fekete-Győr András elnök ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót a választási felkészülésről és az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy 97 helyen indítanak egyéni jelöltet. 

Kilenc helyen nem jött össze az elengedő aláírás:  Balassagyarmat, Sárbogárd, Esztergom, Mezőkövesd, Gyöngyös, Tiszaújváros, Barcs, Mohács és Mosonmagyaróvár marad lila jelölt nélkül. 

Fekete-Győr kiemelte, hogy minden egyéni jelölt több mint 600 aláírást gyűjtött, összesen több mint 60 ezer aláírást gyűjtöttek, és ezzel a Momentum lett „az első olyan 21. századi párt, amelyik egy évvel az indulása után sikerült a választókerületek kilenctizedében jelöltet állítania”.

Fekete-Győr a legfontosabb tapasztalatként arról beszélt, hogy az aláírásgyűjtés során az ellenzékiek együttműködést várnak tőlük, és a Momentum erre kész is, amennyiben „ezt viszonozza a többi ellenzéki párt”.

A párt március 11-én jelöltkongresszust tart: ott beszélik meg az utolsó hónap tennivalóit. 

Fekete-Győr újságírói kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy a héten beszél még Szél Bernadettel, az LMP miniszterelnök-jelöltjével, hogy közösen javasolják az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik irányába a két tömb közötti együttműködést.   

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt