A választókerületek kevesebb mint felében állít csak jelöltet az Együtt

Szigetvári Viktor és Juhász PéterFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Hétfőn Szigetvári Viktor és Juhász Péter sajtótájékoztatón számoltak be arról, hogy az Együtt benyújtotta az országos listaállításhoz szükséges dokumentumokat a Nemzeti Választási Bizottságnak, viszont csak 15 megyében lesznek majd egyéni jelöltjeik, és nagyjából összesen 50 jelöltet állítanak majd. 

Ezt azt jelenti, hogy a párt egyéni képviselőjelöltjei a választókörzetek több mint felében nem gyűjtötték össze a szükséges 500 ajánlást az induláshoz. Szigetvári a tájékoztató után a 444-nek arról beszélt, ahol felvették az ívet, szinte mindenhol összegyűjtötték a szükséges aláírásokat, de nem látták értelmét minden körzetben ráindítani az esélyesebb ellenzéki jelöltekre sajátjukat. 

A választmányt vezető Szigetvári kiemelte, hogy az Együtt két MSZP-s, két DK-s, két LMP-s és két független  - Kész Zoltán és Mellár Tamás -  javára is visszalép április 8. előtt. A fenti pártok egyelőre nem viszonozták az Együtt gesztusát, pedig Szigetvári szerint  „Hódmezővásárhely példája alapján ez a követendő út”. 

Az Együtt a Jobbikon kívül minden párttal kész egyeztetni a választás előtt, és elfogadták az MSZP-Párbeszéd ajánlatát is, így közösen ünnepelnek majd március 15-én a baloldali erővel. (Index)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.