A választókerületek kevesebb mint felében állít csak jelöltet az Együtt

Szigetvári Viktor és Juhász PéterFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Hétfőn Szigetvári Viktor és Juhász Péter sajtótájékoztatón számoltak be arról, hogy az Együtt benyújtotta az országos listaállításhoz szükséges dokumentumokat a Nemzeti Választási Bizottságnak, viszont csak 15 megyében lesznek majd egyéni jelöltjeik, és nagyjából összesen 50 jelöltet állítanak majd. 

Ezt azt jelenti, hogy a párt egyéni képviselőjelöltjei a választókörzetek több mint felében nem gyűjtötték össze a szükséges 500 ajánlást az induláshoz. Szigetvári a tájékoztató után a 444-nek arról beszélt, ahol felvették az ívet, szinte mindenhol összegyűjtötték a szükséges aláírásokat, de nem látták értelmét minden körzetben ráindítani az esélyesebb ellenzéki jelöltekre sajátjukat. 

A választmányt vezető Szigetvári kiemelte, hogy az Együtt két MSZP-s, két DK-s, két LMP-s és két független  - Kész Zoltán és Mellár Tamás -  javára is visszalép április 8. előtt. A fenti pártok egyelőre nem viszonozták az Együtt gesztusát, pedig Szigetvári szerint  „Hódmezővásárhely példája alapján ez a követendő út”. 

Az Együtt a Jobbikon kívül minden párttal kész egyeztetni a választás előtt, és elfogadták az MSZP-Párbeszéd ajánlatát is, így közösen ünnepelnek majd március 15-én a baloldali erővel. (Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.