Az infektológus szerint Magyarországon nem alakulhat ki kanyarójárvány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bár száz százalékos átoltottságot objektív okokból - ez egészségügyi okokból beolthatatlanok miatt - sosem lehet elérni, Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológusa szerint Magyarországon még nem terjedt el annyira az oltásellenesség, hogy az járványveszélyt okozna. Épp ezért határozottan állítja, hogy Magyarországon nem alakulhat ki kanyarójárvány.

Nem úgy Olaszországban, ahol az oltásellenesek már akkora számban élnek a népességben, hogy már nem működik a nyájvédettség, és több száz kanyarós megbetegedést regisztráltak. Olaszországban a probléma súlyát jelzi, hogy a választásokon éppen a legtöbb szavazatot szerzett párt, az Öt Csillag Mozgalom vezetője is oltásellenes.

Romániában pedig kanyarójárvány van - ott azért alakulhatott ez ki, mert nincs törvény, amely kötelezővé tenné a védőoltást. Részben emiatt már negyvenen haltak meg.

Hogy az oltásellenesség miért veszélyes idiotizmus, arról már többször írtunk. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.