Az infektológus szerint Magyarországon nem alakulhat ki kanyarójárvány

Egészségügy
2018 március 05., 11:03

Bár száz százalékos átoltottságot objektív okokból - ez egészségügyi okokból beolthatatlanok miatt - sosem lehet elérni, Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológusa szerint Magyarországon még nem terjedt el annyira az oltásellenesség, hogy az járványveszélyt okozna. Épp ezért határozottan állítja, hogy Magyarországon nem alakulhat ki kanyarójárvány.

Nem úgy Olaszországban, ahol az oltásellenesek már akkora számban élnek a népességben, hogy már nem működik a nyájvédettség, és több száz kanyarós megbetegedést regisztráltak. Olaszországban a probléma súlyát jelzi, hogy a választásokon éppen a legtöbb szavazatot szerzett párt, az Öt Csillag Mozgalom vezetője is oltásellenes.

Romániában pedig kanyarójárvány van - ott azért alakulhatott ez ki, mert nincs törvény, amely kötelezővé tenné a védőoltást. Részben emiatt már negyvenen haltak meg.

Hogy az oltásellenesség miért veszélyes idiotizmus, arról már többször írtunk. (Via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.