Enyedi: Ami a filmmel történt, az azt bizonyítja, hogy jól dolgoztunk

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Oscar-díjátadó után Enyedi Ildikó a közmédiának azt nyilatkozta, nagyon nagy kaland volt, és ami a filmmel történt, bizonyítja, hogy jól dolgoztak. „Körülbelül erre készültem” – mondta a rendező a jelölteknek és a győzteseknek rendezett bál bejáratánál az M1-nek Los Angelesben.

A 90. Oscar-díjátadó gáláján a legjobb idegen nyelvű film díját a Testről és lélekről elől végül a chilei Una Mujer Fantástica (Egy fantasztikus nő) vitte el.

„Nagyon nagy kaland volt, nagyon szép volt, nagy boldogság volt dolgozni, és ami azóta történt a filmmel, az azt bizonyítja, hogy jól dolgoztunk” – mondta Enyedi Ildikó, aki Deák Kristóffal (a Mindenki című film Oscar-díjas rendezője) állt a kamera elé. Enyedi elmondta, hogy már az új filmje előkészületein, Füst Milán Feleségem története című regényének adaptációján dolgozik. A Testről és lélekről stábja mindenkinek megköszönte a drukkolást a film közösségi oldalain.

Fotó: Sakis Mitrolidis / AFP

A Magyar Nemzeti Filmalap által 420 millió forinttal támogatott alkotás vetítési jogát eddig több mint 90 ország vette meg. A film többek között elnyerte a fődíjat a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén, főszereplője, Borbély Alexandra pedig megkapta a legjobb női alakításért járó Európai Filmdíjat. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.