Halottak aláírásaival adtak le ajánlóíveket Monoron

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Csalás, sőt csalássorozat történhetett a Pest megyei 10-es, monori egyéni választókerületben - írja a 24.hu, miután a lapnak a helyi aljegyző, Ugrin Dániel megerősítette: több kis párt adott le olyan ajánlóívet, amin több (esetenként 15-30) már nem élő választópolgár neve és aláírása is szerepelt. 

„Több személynél ellenőrizték a rendszerben a passziválás okát, ami minden esetben még az aláírást megelőzően bekövetkezett elhalálozás volt, ami felveti a választási csalás elkövetésének lehetőségét” – írta a 24.hu-nak Ugrin Dániel, aki nem árulta el, hogy pontosan mely pártok érintettek az ügyben. 

Egyelőre nem tesznek feljelentést, erről csak az összes jelölt nyilvántartásba vételi eljárásának jogerős lezárása után döntenek, azt követően viszont hivatalból meg kell tenni a feljelentést. 

A helyi választási bizottság eddig hat jelöltet vett nyilvántartásba, nyolc jelöltet (akiknek nem jött össze az 500 érvényes ajánlás) elutasítottak, tizenegyet még nem bíráltak el.

Soha ennyi párt még nem indult választáson Magyarországon, mint 2018-ban, várhatóan a végső számuk 100 felett lesz. (24.hu)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.