Halottak aláírásaival adtak le ajánlóíveket Monoron

bűnügy
2018 március 05., 18:02
comments 219

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Csalás, sőt csalássorozat történhetett a Pest megyei 10-es, monori egyéni választókerületben - írja a 24.hu, miután a lapnak a helyi aljegyző, Ugrin Dániel megerősítette: több kis párt adott le olyan ajánlóívet, amin több (esetenként 15-30) már nem élő választópolgár neve és aláírása is szerepelt. 

„Több személynél ellenőrizték a rendszerben a passziválás okát, ami minden esetben még az aláírást megelőzően bekövetkezett elhalálozás volt, ami felveti a választási csalás elkövetésének lehetőségét” – írta a 24.hu-nak Ugrin Dániel, aki nem árulta el, hogy pontosan mely pártok érintettek az ügyben. 

Egyelőre nem tesznek feljelentést, erről csak az összes jelölt nyilvántartásba vételi eljárásának jogerős lezárása után döntenek, azt követően viszont hivatalból meg kell tenni a feljelentést. 

A helyi választási bizottság eddig hat jelöltet vett nyilvántartásba, nyolc jelöltet (akiknek nem jött össze az 500 érvényes ajánlás) elutasítottak, tizenegyet még nem bíráltak el.

Soha ennyi párt még nem indult választáson Magyarországon, mint 2018-ban, várhatóan a végső számuk 100 felett lesz. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.