Halottak aláírásaival adtak le ajánlóíveket Monoron

bűnügy
2018 március 05., 18:02
comments 219

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Csalás, sőt csalássorozat történhetett a Pest megyei 10-es, monori egyéni választókerületben - írja a 24.hu, miután a lapnak a helyi aljegyző, Ugrin Dániel megerősítette: több kis párt adott le olyan ajánlóívet, amin több (esetenként 15-30) már nem élő választópolgár neve és aláírása is szerepelt. 

„Több személynél ellenőrizték a rendszerben a passziválás okát, ami minden esetben még az aláírást megelőzően bekövetkezett elhalálozás volt, ami felveti a választási csalás elkövetésének lehetőségét” – írta a 24.hu-nak Ugrin Dániel, aki nem árulta el, hogy pontosan mely pártok érintettek az ügyben. 

Egyelőre nem tesznek feljelentést, erről csak az összes jelölt nyilvántartásba vételi eljárásának jogerős lezárása után döntenek, azt követően viszont hivatalból meg kell tenni a feljelentést. 

A helyi választási bizottság eddig hat jelöltet vett nyilvántartásba, nyolc jelöltet (akiknek nem jött össze az 500 érvényes ajánlás) elutasítottak, tizenegyet még nem bíráltak el.

Soha ennyi párt még nem indult választáson Magyarországon, mint 2018-ban, várhatóan a végső számuk 100 felett lesz. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt