Halottak aláírásaival adtak le ajánlóíveket Monoron

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Csalás, sőt csalássorozat történhetett a Pest megyei 10-es, monori egyéni választókerületben - írja a 24.hu, miután a lapnak a helyi aljegyző, Ugrin Dániel megerősítette: több kis párt adott le olyan ajánlóívet, amin több (esetenként 15-30) már nem élő választópolgár neve és aláírása is szerepelt. 

„Több személynél ellenőrizték a rendszerben a passziválás okát, ami minden esetben még az aláírást megelőzően bekövetkezett elhalálozás volt, ami felveti a választási csalás elkövetésének lehetőségét” – írta a 24.hu-nak Ugrin Dániel, aki nem árulta el, hogy pontosan mely pártok érintettek az ügyben. 

Egyelőre nem tesznek feljelentést, erről csak az összes jelölt nyilvántartásba vételi eljárásának jogerős lezárása után döntenek, azt követően viszont hivatalból meg kell tenni a feljelentést. 

A helyi választási bizottság eddig hat jelöltet vett nyilvántartásba, nyolc jelöltet (akiknek nem jött össze az 500 érvényes ajánlás) elutasítottak, tizenegyet még nem bíráltak el.

Soha ennyi párt még nem indult választáson Magyarországon, mint 2018-ban, várhatóan a végső számuk 100 felett lesz. (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.