Nyolc embert vettek őrizetbe Belgiumban, a hatóságok szerint merényletre készültek

külföld
2018 március 05., 10:30
comments 21

Terrortámadás előkészületének gyanújával vettek őrizetbe nyolc embert a hétvégén Belgiumban, jelentette a helyi média névtelenséget kérő rendőrségi forrásokra hivatkozva. A gyanúsítottakat a brüsszeli Molenbeek negyedben, Geraardsbergenben és Mechelenben állították elő, ahol házkutatást is tartottak.

A házkutatások során nem találtak fegyvereket, se robbanóanyagot. Ennek ellenére is kezdeményezték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, amiről már hétfő délután dönthet a bíróság.

A belga ügyészség egyelőre nem kommentálta a sajtóhíreket. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.