Nyolc embert vettek őrizetbe Belgiumban, a hatóságok szerint merényletre készültek

Terrortámadás előkészületének gyanújával vettek őrizetbe nyolc embert a hétvégén Belgiumban, jelentette a helyi média névtelenséget kérő rendőrségi forrásokra hivatkozva. A gyanúsítottakat a brüsszeli Molenbeek negyedben, Geraardsbergenben és Mechelenben állították elő, ahol házkutatást is tartottak.

A házkutatások során nem találtak fegyvereket, se robbanóanyagot. Ennek ellenére is kezdeményezték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, amiről már hétfő délután dönthet a bíróság.

A belga ügyészség egyelőre nem kommentálta a sajtóhíreket. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.