Ónos eső esik az éjjel

időjárás
2018 március 05., 22:43
comments 20
Sószóró Budapesten, a Váci úton
photo_camera Fotó: Máthé Zoltán

Budapestre, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat hétfő este a várható ónos csapadék miatt.

Az MTI által szemlézett közleménye szerint kedd hajnalig a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén is várható ónos csapadék, nyugaton és a magasabb fekvésű területeken viszont akár hó is eshet a fagyott és az ónos eső mellett. 

Hajnal után aztán még több hullámban érkezik további csapadék: északkelet felé haladva egyre több eső lesz országszerte, főként az Alpokalján. Északnyugaton és a hegyvidéki területeken még hullható hó és havas eső, de az ország nagyobbik részén az eső lesz jellemző. 

Viszont a lassú enyhülés folytatódik, napközben már 1 és 6 közötti hőmérsékletek lesznek, de a Dél-Alföldön már 8 fok is lehet, és éjszaka sem hűl már mínusz 2 alá hőmérséklet. Szerdán már szárazabb időjárás várható és folytatódik a melegedés, 10 fok sem elképzelhetetlen. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.