Több doppingtesztet végeznek el a paralimpián, mint ahány versenyző elindul

téli olimpia
2018 március 05., 08:01

A pénteken kezdődő téli paralimpián 600 doppingellenőrzést végeznek el, ami több, mint a résztvevő versenyzők száma, ugyanis a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) bejelentése szerint Phjongcshangban 49 ország 570 sportolója indul.

A japán hokicsapat edz a március 9-én kezdődő phjongcshangi paralimpiai játékok előtt.
photo_camera A japán hokicsapat edz a március 9-én kezdődő phjongcshangi paralimpiai játékok előtt. Fotó: Keita Iijima / The Yomiuri Shimbun

Az előző téli paralimpián, Szocsiban 490 dopping-ellenőrzésre került sor, és egy esetben született pozitív eredmény, egy jégkorongozónál.

Az IPC azt is közölte, hogy újraelemezték a 2010-es, vancouveri téli paralimpia doppingmintáit, és mind a 390 teszt negatív lett. Az IPC a közeljövőben a riói paralimpia mintáit is újra bevizsgáltatja.

„A technikai fejlődésnek köszönhetően ki tudunk mutatni több olyan szert, amit eddig nem” – mondta Andrew Parsons, az IPC elnöke. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.