Több doppingtesztet végeznek el a paralimpián, mint ahány versenyző elindul

téli olimpia
2018 március 5., 8:01
comments 12

A pénteken kezdődő téli paralimpián 600 doppingellenőrzést végeznek el, ami több, mint a résztvevő versenyzők száma, ugyanis a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) bejelentése szerint Phjongcshangban 49 ország 570 sportolója indul.

photo_camera A japán hokicsapat edz a március 9-én kezdődő phjongcshangi paralimpiai játékok előtt. Fotó: Keita Iijima / The Yomiuri Shimbun

Az előző téli paralimpián, Szocsiban 490 dopping-ellenőrzésre került sor, és egy esetben született pozitív eredmény, egy jégkorongozónál.

Az IPC azt is közölte, hogy újraelemezték a 2010-es, vancouveri téli paralimpia doppingmintáit, és mind a 390 teszt negatív lett. Az IPC a közeljövőben a riói paralimpia mintáit is újra bevizsgáltatja.

„A technikai fejlődésnek köszönhetően ki tudunk mutatni több olyan szert, amit eddig nem” – mondta Andrew Parsons, az IPC elnöke. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt