Az orosházi kórház igazgatója körlevélben könyörgött pénzért az önkormányzatoknál, nem fogod elhinni, hogyan reagált erre a minisztérium

Egészségügy
2018 március 06., 04:25
comments 309

Dr. Duray Gergő, az orosházi kórház főigazgatója még január elején intézett körlevelet minden, a kórház által kiszolgált település önkormányzatához, hogy ha lehet, a 2018-as költségvetés tervezésekor gondoljanak a kórházra is, mert a legkisebb segítség is jól jön nekik a betegellátásban. A főigazgató szerint a kórház akár „havi rendszerességű működési támogatást” is szívesen fogad, de a beruházások, az ingatlanfelújítások vagy a kórházi gépek felújításában is elkél a segítség. Duray beszámolt a kórház több eredményéről is, például az orvosi ügyelet átszervezéséről a stabilabb ellátás érdekében, de hozzátette, hogy küszködnek a szakemberhiánnyal és azzal, hogy nem tudnak versenyképes béreket kínálni a dolgozóiknak.

Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti képviselője kérdéssel fordult az ügyben Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez, és arról érdeklődött,

jól van-e ez így.

Balog helyett Rétvári Bence államtitkár válaszolt a kérdésre fejtette ki a válasznak nevezett reakciójában, hogy a szocialisták lerombolták az egészségügyet, a Fidesz meg rendbe tette, és most minden rendben van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.