Franciaországban nemi erőszaknak minősítik, ha valaki 15 év alattiakkal fekszik le

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A tervek szerint Franciaországban 15 éves kornál rögzítenék a beleegyezési korhatárt, és ha valaki ennél fiatalabbakkal létesít szexuális kapcsolatot, azt egyből nemi erőszaknak minősítik. A jelenlegi szabályozás szerint az ügyészségnek minden esetben külön bizonyítania kell, hogy a kiskorúakat megerőszakolták, hogy a vád nemi erőszak legyen, ne csak megrontás. 

Marlène Schiappa egyenlőségügyi miniszter üdvözölte a kezdeményezést, amit orvosok és jogi szakértők ajánlottak. A változtatást azután kezdeményezték, hogy az utóbbi időben két férfit az azzal gyanúsítottak, hogy 11 éves lányokkal feküdtek le. A jelenlegi szabályok szerint ha az ügyészség nem tudja bizonyítani az erőszakot vagy a kényszerítést, az elkövetőket csak kiskorú megrontása miatt ítélheti el, nem pedig nemi erőszakért. A francia kormány a módosítást a jövő héten fogadhatja el, amikor a szexuális zaklatással és erőszakkal kapcsolatos szigorításokat tárgyalják. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.