Vandálok lerombolták egy 3 éves kislány hóemberét, válaszul a környéken élők több tucatnyi hóembert építettek az éj leple alatt

Nemzetközi hírnevet szerzett magának két brit nő, illetve az általuk épített hóembersereg. A Gateshead városában élő Rachael Bell és Alyx Thompson összesen 43 kicsi hóembert épített, miután ismeretlenek megrongálták a nagy gonddal épített hóemberüket, Brendát. A hóembert Bell hároméves lányának, Laylának építették, de a Facebookon is hamar népszerű lett. 

Brenda idős asszonynak volt maszkírozva, és a közeli buszmegálló mellé helyezték ki, de vandálok lefejezték egy ásóval, majd egy szánkóval elvonszolták a hómaradványait. 

A mészárlás után rengetegen felháborodtak, a két nő pedig úgy döntött, hogy válaszul a támadásra sokkal több hóembert fognak építeni. Hajnali egyig építkeztek, miközben többen csatlakoztak hozzájuk a szomszédok közül. Volt, aki Igazságot Brendának táblákat gyártott, más pedig emlékhelyet emelt, de kerültek hóemberek a közeli Aldi parkolójába is. 

Bell elmondása szerint nagyon megindította, hogy milyen reakciókat váltott ki vadidegenekből a története, nemcsak Angliából, de Kanadából és az Egyesült Államokból is kaptak támogató üzeneteket. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.