Vandálok lerombolták egy 3 éves kislány hóemberét, válaszul a környéken élők több tucatnyi hóembert építettek az éj leple alatt

külföld
2018 március 06., 18:08
comments 93

Nemzetközi hírnevet szerzett magának két brit nő, illetve az általuk épített hóembersereg. A Gateshead városában élő Rachael Bell és Alyx Thompson összesen 43 kicsi hóembert épített, miután ismeretlenek megrongálták a nagy gonddal épített hóemberüket, Brendát. A hóembert Bell hároméves lányának, Laylának építették, de a Facebookon is hamar népszerű lett. 

Brenda idős asszonynak volt maszkírozva, és a közeli buszmegálló mellé helyezték ki, de vandálok lefejezték egy ásóval, majd egy szánkóval elvonszolták a hómaradványait. 

A mészárlás után rengetegen felháborodtak, a két nő pedig úgy döntött, hogy válaszul a támadásra sokkal több hóembert fognak építeni. Hajnali egyig építkeztek, miközben többen csatlakoztak hozzájuk a szomszédok közül. Volt, aki Igazságot Brendának táblákat gyártott, más pedig emlékhelyet emelt, de kerültek hóemberek a közeli Aldi parkolójába is. 

Bell elmondása szerint nagyon megindította, hogy milyen reakciókat váltott ki vadidegenekből a története, nemcsak Angliából, de Kanadából és az Egyesült Államokból is kaptak támogató üzeneteket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.