Fideszes ajánlások segítik Lévai Katalin volt MSZP-s miniszter indulását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Lévai KatalinFotó: TV2 screenshot

Az Index arról ír, hogy vizsgálat indult Lévai Katalin volt MSZP-s esélyegyenlőségi miniszter pártja, a Lendülettel Magyarországért ajánlásai miatt. A volt szocialista politikus Zuglóban akart indulni képviselőjelöltként, de szabálytalanságok merültek fel az aláírások során. Ezt Lévai maga is jelezte a helyi választási irodánál.

A vizsgálat a helyi választási bizottság MSZP-s delegáltja szerint arra mutatott rá, hogy a mintegy 600 aláírás közt a megszokottnál sűrűbb a duplikációk előfordulása, ráadásul az aláírsok sem stimmelnek a kettős ajánlásoknál. Komlódi Gábor azt javasolta, a bizottság hallgasson meg beazonosítható ajánlókat, így derült ki hogy több kerületi fideszes képviselő is ajánlotta Lévait. 

Az Index elérte  Bihary Zoltán fideszes önkormányzati képviselőt, aki elismerte, hogy ajánlotta a „Lendülettel” jelöltjét, miután Lévai kérte erre, de hozzátette: aláírt a helyi LMP-nek is. 

A lap úgy tudja, több más fideszes önkormányzati képviselő is aláírt a volt szocialista miniszternek, aki a 2014-ben győztes MSZP-s Tóth Csaba és a fideszes Jelen Tamás ellen indulna harcba a körzetben. Lévai korábban tagadta, hogy indulásával a kormánypárt céljait szolgálná. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.