Fideszes ajánlások segítik Lévai Katalin volt MSZP-s miniszter indulását

Lévai KatalinFotó: TV2 screenshot

Az Index arról ír, hogy vizsgálat indult Lévai Katalin volt MSZP-s esélyegyenlőségi miniszter pártja, a Lendülettel Magyarországért ajánlásai miatt. A volt szocialista politikus Zuglóban akart indulni képviselőjelöltként, de szabálytalanságok merültek fel az aláírások során. Ezt Lévai maga is jelezte a helyi választási irodánál.

A vizsgálat a helyi választási bizottság MSZP-s delegáltja szerint arra mutatott rá, hogy a mintegy 600 aláírás közt a megszokottnál sűrűbb a duplikációk előfordulása, ráadásul az aláírsok sem stimmelnek a kettős ajánlásoknál. Komlódi Gábor azt javasolta, a bizottság hallgasson meg beazonosítható ajánlókat, így derült ki hogy több kerületi fideszes képviselő is ajánlotta Lévait. 

Az Index elérte  Bihary Zoltán fideszes önkormányzati képviselőt, aki elismerte, hogy ajánlotta a „Lendülettel” jelöltjét, miután Lévai kérte erre, de hozzátette: aláírt a helyi LMP-nek is. 

A lap úgy tudja, több más fideszes önkormányzati képviselő is aláírt a volt szocialista miniszternek, aki a 2014-ben győztes MSZP-s Tóth Csaba és a fideszes Jelen Tamás ellen indulna harcba a körzetben. Lévai korábban tagadta, hogy indulásával a kormánypárt céljait szolgálná. (Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.