Fideszes ajánlások segítik Lévai Katalin volt MSZP-s miniszter indulását

politika
2018 március 07., 11:46
comments 170

Lévai Katalin
photo_camera Lévai Katalin Fotó: TV2 screenshot

Az Index arról ír, hogy vizsgálat indult Lévai Katalin volt MSZP-s esélyegyenlőségi miniszter pártja, a Lendülettel Magyarországért ajánlásai miatt. A volt szocialista politikus Zuglóban akart indulni képviselőjelöltként, de szabálytalanságok merültek fel az aláírások során. Ezt Lévai maga is jelezte a helyi választási irodánál.

A vizsgálat a helyi választási bizottság MSZP-s delegáltja szerint arra mutatott rá, hogy a mintegy 600 aláírás közt a megszokottnál sűrűbb a duplikációk előfordulása, ráadásul az aláírsok sem stimmelnek a kettős ajánlásoknál. Komlódi Gábor azt javasolta, a bizottság hallgasson meg beazonosítható ajánlókat, így derült ki hogy több kerületi fideszes képviselő is ajánlotta Lévait. 

Az Index elérte  Bihary Zoltán fideszes önkormányzati képviselőt, aki elismerte, hogy ajánlotta a „Lendülettel” jelöltjét, miután Lévai kérte erre, de hozzátette: aláírt a helyi LMP-nek is. 

A lap úgy tudja, több más fideszes önkormányzati képviselő is aláírt a volt szocialista miniszternek, aki a 2014-ben győztes MSZP-s Tóth Csaba és a fideszes Jelen Tamás ellen indulna harcba a körzetben. Lévai korábban tagadta, hogy indulásával a kormánypárt céljait szolgálná. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.