Megtámadtak egy dél-afrikai triatlonistát és fűrésszel próbálták levágni a lábát

külföld
2018 március 07., 18:35
comments 95

Kedden reggel három férfi edzés közben rátámadt Mhlengi Gwala dél-afrikai triatlonistára. A 26 éves sportoló először azt hitte, ki akarják rabolni, de a támadóknak sem a mobilja, sem az órája, sem a biciklije nem kellett. Ehelyett bevonszolták a bozótba, fogtak egy fűrészt és elkezdték vágni a lábát.

Ezt egészen addig csinálták, amíg nem túl éles fűrész meg nem állt a csontjában. Ekkor elkezdték vágni a másik lábát is.

A rendőrség gyilkossági kísérlet miatt indított nyomozást. A fiatal sportolót kórházban kezelik. A sérülései nem életveszélyesek, az orvosok szerint pedig járni és futni is képes lesz, de hosszú felépülési időre számíthat. Gwala indult volna a márciusban megrendezésére kerülő dél-afrikai bajnokságon. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.