Ártatlannak vallotta magát a férfi, akit Frances McDormand Oscarjának ellopásával vádolnak

külföld
2018 március 08., 12:59
comments 19
Terry Bryant, az Oscar-tolvaj
photo_camera Terry Bryant, az Oscar-tolvaj Fotó: Cara Buckley / Twitter

Ártatlannak vallotta magát a bíróságon Terry Bryant, akit Frances McDormand Oscarjának ellopásával gyanúsítanak. McDormand szobrának az Oscar-gála után, a kormányzó bálján veszett nyoma egy rövid időre, Bryant ugyanitt filmezte le magát, kezében a szoborral. Bryant a többi vendégnek azt mondta, hogy ő is nyertes. Aztán letartóztatták.

Frances McDormand és Terry Bryant a kormányzó bálján az Oscar-gála után.
photo_camera Frances McDormand és Terry Bryant a kormányzó bálján az Oscar-gála után. Fotó: Jeff Turner/AP

Bryant ügyvédje, Daniel Brookman szerint "azért van különbség aközött, hogy valaki a kezébe vesz egy Oscart, és aközött, amivel ügyfelemet vádolják, de ez majd a bíróságon eldől".

A rendőrség nagyértékű lopással gyanúsította meg Bryantot, de a bíróság óvadék nélkül szabadlábra helyezte, mert nem áll fenn a szökés, elrejtőzés veszélye. A bíró egy karaktertanút is meghallgatott, Bryant rabbija, Naomi Levy "édes, gyengéd, hívő emberként" jellemezte. "Fura időket élünk Amerikában. Úgy hiszem, ez a történet is inkább a tizenöt perces hírnév bűvöletében álló társadalmunk egészének állít tükröt" - mondta a rabbi.

Terry Bryant a bíróságon, a kép előterében ügyvédje, Daniel Brookman.
photo_camera Terry Bryant a bíróságon, a kép előterében ügyvédje, Daniel Brookman. Fotó: Damian Dovarganes/AP

Bryant ügyét március 28-án tárgyalják, az ügyészség szerint ha bűnösnek találják, akár három év börtönre is ítélhetik.

McDormand amúgy a gála után visszakapta az Oscar-díját. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.