Elcseszte a kormány, csak bíznak benne, hogy a választásokig ki tudják postázni a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat :-DDD

Szerdán jelentette be a kormány, hogy a közelgő parlamenti választásokra "a magyar gazdaság tartósan jó teljesítményére" tekintettel megint tízezer forintos Erzsébet-utalványokat küld a nyugdíjasoknak. Mára viszont kiderült, hogy kicsit elszámolták magukat, mert az utalványokat a legendásan összeszedett Magyar Posta valószínűleg már csak a választások után, április közepe felé tudja majd kézbesíteni.

Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár (ki más) beszélt erről az M1-en, mint mondta, az utalványok kézbesítéséhez néhány hét szükséges, de bízik benne, hogy április közepéig mindenki megkapja a juttatást.

A nyugdíjasok az elmúlt két évben karácsony tájékán kaptak Erzsébet-utalványt a kormánytól. Ezt a kormány afféle adománynak próbálja beállítani - valójában ez az összeg járna a nyugdíjasoknak, ha a kormány nem tervezné rendre alul az inflációt.

A kormány a nyugdíjasokon túl minden magyar választót megpróbál még lefizetni a választás előtt, ezért újra előkapja a wunderwaffét, ez esetben a rezsicsökkentést. Most éppen visszamenőleges rezsicsökkentést terveznek, gondolom azért, mert a választások közeledtével mégiscsak előnyösebb direktbe pénzt küldeni a választóknak, mint jövőbeni ígéreteket csak a közműszámlákon feltüntetett megtakarításokról. (Via Blikk)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.