Elcseszte a kormány, csak bíznak benne, hogy a választásokig ki tudják postázni a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat :-DDD

2018 március 8., csütörtök 11:05
223

Szerdán jelentette be a kormány, hogy a közelgő parlamenti választásokra "a magyar gazdaság tartósan jó teljesítményére" tekintettel megint tízezer forintos Erzsébet-utalványokat küld a nyugdíjasoknak. Mára viszont kiderült, hogy kicsit elszámolták magukat, mert az utalványokat a legendásan összeszedett Magyar Posta valószínűleg már csak a választások után, április közepe felé tudja majd kézbesíteni.

Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár (ki más) beszélt erről az M1-en, mint mondta, az utalványok kézbesítéséhez néhány hét szükséges, de bízik benne, hogy április közepéig mindenki megkapja a juttatást.

A nyugdíjasok az elmúlt két évben karácsony tájékán kaptak Erzsébet-utalványt a kormánytól. Ezt a kormány afféle adománynak próbálja beállítani - valójában ez az összeg járna a nyugdíjasoknak, ha a kormány nem tervezné rendre alul az inflációt.

A kormány a nyugdíjasokon túl minden magyar választót megpróbál még lefizetni a választás előtt, ezért újra előkapja a wunderwaffét, ez esetben a rezsicsökkentést. Most éppen visszamenőleges rezsicsökkentést terveznek, gondolom azért, mert a választások közeledtével mégiscsak előnyösebb direktbe pénzt küldeni a választóknak, mint jövőbeni ígéreteket csak a közműszámlákon feltüntetett megtakarításokról. (Via Blikk)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt