John Williams nem komponál több Star Wars-zenét

FILM
2018 március 08., 19:50
comments 66

John Williams lassan befejezi a Star Wars-sorozat zenéjének komponálását, a 2019 decemberében mozikba kerülő Star Wars: Episode IX lesz az utolsó, amiben közreműködik. 

A 86 éves zeneszerző eddig nyolc Csillagok háborúja-film zenéjét szerezte. A J.J. Abrams rendezésében készülő 9. fejezetet még elvállalta.

link Forrás

"Ezzel teljes számomra a kilenc részes sorozat, nekem ennyi elég is" - mondta a KUSC rádió műsorában.

A Disney stúdió az űreposzt még évtizedeken át akarja folytatni

Williamst filmzenéiért 51 Oscar-díjra jelölték, ötször el is nyerte a trófeát.

photo_camera Fotó: Gustavo Caballero/AFP

Amikor az első Csillagok háborúja zenéjét szerezte 1977-ben, még senki sem tudta, hogy lesz egyszer egy második rész - emlékezett vissza.

Akkor ezt még George Lucas rendező sem tartotta lehetségesnek. "Mára valószínűleg több zenét írtam a Star Warshoz, mint Richard Wagner A Niebelung gyűrűje operaciklushoz" - mondta Williams. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.