Tarlós üzent Lázárnak: Most egy kicsit pihenni kéne Hódmezővásárhely és Bécs után

politika
2018 március 08., 16:58
comments 116

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és a budapesti főpolgármester viszonya az elmúlt években meglehetősen feszült volt, főleg az uniós fejlesztési pénzek sorsáról ment köztük a vita. (Ezekről a fejlesztésekről korábban részletesen is írtunk.)

Ez a régi párbaj most újabb állomásához érkezett, csütörtökön a főpolgármester szokásos sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet beszámolója szerint Lázár János bécsi bejelentkezésére utalva elmondta,

„Azt én nem mondom, hogy ez egy ügyes nyilatkozat volt ebben az időpontban. Lehet, hogy vannak nekünk is olyan barátaink, akiknek most egy kicsit pihenni kéne Hódmezővásárhely és Bécs után, de hát ők is értékes emberek, és meg kell védjem Lázár Jánost egy másik szempontból, mert főpolgármesterként valójában mégiscsak miniszteri rangban vagyok, és ez megkönnyíti a véleményalkotás lehetőségét, eléggé szabadon nyilatkozhatom.”

Tarlós a lap beszámolója szerint kitért arra is, hogy őt főpolgármesterként nem érdekelné, ha egy szomszéd ország minisztere a magyar fővárost kritizálná, és emlékeztetett rá, hogy a külföldi politikusok amúgy is folyamatosan Magyarország dolgaival foglalkoznak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.