Lázár János elment Bécsbe, és elszörnyedt, hogy ott milyen állapotok vannak

politika
2018 március 06., 17:58
comments 1017

A hódmezővásárhelyi fideszes vereség óta közösségi médiaszolgálatba fogott miniszter kedd este újabb videót tett közzé, amin az látható, ahogy Bécsbe látogat, és elszörnyed az állapotokon. 

A videó jelenleg nem elérhető a Facebookon

link Forrás

De itt megnézhető:

link Forrás

A kétperces videó alatt végig drámai zongoraszó hallatszik, amitől az egész leginkább egy Szomszédok-vége főcímre hasonlít, közben pedig az utcákon felvett embereket lehet látni, akik között akadnak bevándorlók is, és Lázár János arról beszél, hogy ott, ahol ezek az emberek megjelentek, növekvő bűnözés, kosz és piszok járt velük, a negyedekben, ahol élnek, sokkal piszkosabbak az utcák és szegényesebb a környezet. 

Ez amúgy a videóból nem derül ki, mert a mondatok alatt olyan tisztaságú és állapotú bécsi utcákat látni, melyet bármelyik magyar város megirigyelhetne, bár az tény, hogy az esős idő miatt kicsit szürke a hangulat. 

Lázár elmondása szerint próbált beszélgetni a bevándorlókkal, de senki nem beszélt németül (ezt se látni a videón), majd beszélt arról is, hogy Bécsben nagyon sok olyan iskola van, ahol már nincsenek fehér gyerekek. 

Túl a videó kampányüzenetén, azt a szinte mellékes körülményt, hogy Bécs évek óta stabilan vezeti a világ legélhetőbb városának ranglistáját, akár felejtsük is el egy pillanatra, de azt azért érdemes elképzelni, hogy a magyar kormány mekkora botrányt kerítene (joggal) abból, ha mondjuk egy luxemburgi miniszter Budapestre látogatna, és itt forgatna egy videót arról, hogy milyen rettenetes állapotok vannak nálunk. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.