Lázár János elment Bécsbe, és elszörnyedt, hogy ott milyen állapotok vannak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A hódmezővásárhelyi fideszes vereség óta közösségi médiaszolgálatba fogott miniszter kedd este újabb videót tett közzé, amin az látható, ahogy Bécsbe látogat, és elszörnyed az állapotokon. 

A videó jelenleg nem elérhető a Facebookon

De itt megnézhető:

A kétperces videó alatt végig drámai zongoraszó hallatszik, amitől az egész leginkább egy Szomszédok-vége főcímre hasonlít, közben pedig az utcákon felvett embereket lehet látni, akik között akadnak bevándorlók is, és Lázár János arról beszél, hogy ott, ahol ezek az emberek megjelentek, növekvő bűnözés, kosz és piszok járt velük, a negyedekben, ahol élnek, sokkal piszkosabbak az utcák és szegényesebb a környezet. 

Ez amúgy a videóból nem derül ki, mert a mondatok alatt olyan tisztaságú és állapotú bécsi utcákat látni, melyet bármelyik magyar város megirigyelhetne, bár az tény, hogy az esős idő miatt kicsit szürke a hangulat. 

Lázár elmondása szerint próbált beszélgetni a bevándorlókkal, de senki nem beszélt németül (ezt se látni a videón), majd beszélt arról is, hogy Bécsben nagyon sok olyan iskola van, ahol már nincsenek fehér gyerekek. 

Túl a videó kampányüzenetén, azt a szinte mellékes körülményt, hogy Bécs évek óta stabilan vezeti a világ legélhetőbb városának ranglistáját, akár felejtsük is el egy pillanatra, de azt azért érdemes elképzelni, hogy a magyar kormány mekkora botrányt kerítene (joggal) abból, ha mondjuk egy luxemburgi miniszter Budapestre látogatna, és itt forgatna egy videót arról, hogy milyen rettenetes állapotok vannak nálunk. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.