"A haza minden előtt" molinó mögött vonul majd a Békemenet

POLITIKA
2018 március 09., 10:45
comments 411

"Nagyon régen készülnek egy újabb Békemenet megszervezésére, és most úgy érzik: elérkezett az idő annak bemutatására, hogy a magyar nemzeti erők milyen többséget alkotnak," mondta a CÖF alapítója, Csizmadia László a március 15-i Békemenetet beharangozó sajtótájékoztatón pénteken. Bejelentette: a menetelők 

"A haza minden előtt" feliratú, Kölcsey Ferenc versét idéző molinó mögött fognak vonulni a Bem tér, Nyugati tér, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalon.

A Demokrata című hetilap főszerkesztője, a Békemenet egyik szervezője, Bencsik András szerint fontos, hogy 

megújult energiát adjanak egymásnak a nemzeti szuverenitás támogatói, "a szeretet és az összefogás erejével."

photo_camera Fotó: Kallos Bea / MTI

Bem apó a szabadságharc leverése után, törökországi száműzetésében azért tért át az iszlám hitre, mert az életét mentve csak így tudta megelőzni, hogy kiadják a cári birodalomnak, mondta Bayer Zsolt. 

"A Békemenet elindítói nem szeretnék, ha újra eljönne az az idő, amikor az életben maradásnak az iszlám hit felvétele lenne a feltétele,"

tette hozzá. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.