Csepreghy az Elios-ügyről: "Az Európai Bizottság is azt mondja, hogy ez egy jó beruházás volt"

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy "szerkezetkész óvoda" megtekintése közben kapta el a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárát a HírTV, hogy az Elios-botrányról kérdezze. Bár a kormány részéről még senki egy szóval sem említette, hogy az Európai Bizottság lezárta volna az ügyet, Csepreghy Nándor kijelentette:

"az Európai Bizottság nem fogadott el egy forintnyi szankciót sem Magyarországgal szemben. Sőt, az Európai Bizottság is elismeri, hogy megújult a közvilágítás számtalan magyarországi településen."

Sőt, szerinte mivel a magyar települések sok tízmilliót spórolnak a ledes technológiával, 

"maga az Európai Bizottság is azt mondja, hogy ez egy jó beruházás volt."

Az államtitkár arról nagyívűen nem beszélt, hogy bármilyen jók is ezek a beruházások, a körülmények több mint problémásak voltak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.